Компанія АББ допоможе вдвічі підвищити виробничу потужність фабрики збагачування міді в Казахстані

Компанія АББ допоможе вдвічі підвищити виробничу потужність фабрики збагачування міді в Казахстані
Рішення ABB AbilityTM MineOptimize забезпечує інтеграцію виробничих процесів та управління енергопостачанням і слугує цифровою основою для нової виробничої лінії

Нещодавно компанія АББ отримала замовлення на постачання комплексного рішення для виробничих процесів та енергетики, яке подвоїть потужність заводу з переробки сульфідних руд KAZ Minerals у місті Актогай, Казахстан. Цей проект є третім великим замовленням від цього клієнта, і в ньому будуть повторно використані технічне проектування та конфігурація рішень двох інших виробничих ліній компанії у цьому регіоні. KAZ Minerals є найбільшим виробником міді в Казахстані.

Обробні потужності в Актогаї виробляють концентрат міді з відкритої шахти неподалік, щоб задовольнити зростаючий в світі попит на мідь для інфраструктури, електричного транспорту та споживчих галузей, включаючи електроніку. Замовлення АББ є частиною розширення вартістю 1,2 млрд. дол. США, що подвоїть поточну річну потужність обробки сульфідних руд на цьому підприємстві з 25 млн. до 50 млн. тон. Крім сульфідних руд, компанія також обробляє близько 12 млн. тон оксидної руди на рік.

Компанія АББ поставить своє інтегроване рішення управління виробничими процесами та енергетикою ABB AbilityTM MineOptimize, яке включає все обладнання для управління процесами та електрифікації, а також інфраструктуру заводу. ABB AbilityTM MineOptimize – це структура, яка включає в себе технічне проектування, системи, прилади та сервіси, що мають допомогти клієнтам у гірничодобувній промисловості досягти найбільш ефективної конструкції, створити та експлуатувати будь-яке підприємство відкритого або підземного видобутку, збагачення або очищення мінеральної сировини. Базуючись на цифровому стандарті, ABB AbilityTM MineOptimize забезпечує ідеальну платформу для налаштування нових або існуючих процесів, щоб досягти найвищих рівнів продуктивності.

Обсяг замовлення АББ для цього проекту включає цифрову систему автоматизації ABB AbilityTM System 800xA, а також три безредукторні станові приводні системи та шліфувальний вал високого тиску для подрібнення більшої кількості руди, що буде оброблятися тут після розширення. Постачання також включатиме розподільні трансформатори та підстанції, центри управління двигунами, приводи середньої та низької напруги, спеціальні прилади для переробки мінеральної сировини та інше обладнання для автоматизації та електрифікації. Крім того, компанія АББ також забезпечить технічне проектування, встановлення та введення в експлуатацію, а також постійний дистанційний моніторинг та діагностику.

Рішення ABB AbilityTM MineOptimize забезпечить цьому проекту велику кількість переваг з ефективності та безпеки. Воно буде моніторити, контролювати та управляти всіма аспектами виробництва, матиме доступ до важливої інформації від пристроїв системи та забезпечуватиме детальну аналітику даних для визначення ефективності процесів та можливостей для вдосконалення. Це рішення також буде моніторити та управляти розподілом та споживанням енергії на цьому та інших об’єктах KAZ Minerals.

«Цей проект демонструє, як кращі практики були ефективно використані повторно на трьох фабриках KAZ Minerals, і як такий підхід дозволить здійснити швидке постачання, щоб наш замовник зміг швидко запустити процес», – зазначив Роджер Бейлі, керуючий директор бізнес-юніту АББ «Переробна промисловість». Новий завод має почати виробляти першу продукцію наприкінці 2021 року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі