Компанія АББ інвестує 100 млн. євро у всесвітній інноваційно-навчальний центр

Компанія АББ інвестує 100 млн. євро у всесвітній інноваційно-навчальний центр
Через рік після оголошення про придбання компанії B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH), АББ інвестує 100 млн. євро в Австрії на будування новітнього інноваційно-навчального центру на батьківщині B&R, у місті Еггельсберг, Верхня Австрія. Це найбільші власні інвестиції в промислову автоматизацію за більш ніж 130-річну історію АББ, що закладає основу для близько 1 000 нових робочих місць у галузі високих технологій в Австрії.

У новому інноваційно-навчальному центрі будуть розроблятися технології для виробництва майбутнього, на основі ABB AbilityTM, де виробництво буде здійснюватися автономно інтелектуальними приладами та роботами, підключеними до «хмарного» сервісу. Цими інвестиціями компанія АББ реалізує свою стратегію «Наступний рівень», яка визначає інновації як ключовий чинник прибуткового зростання. Щороку компанія інвестує 1,4 млрд. дол. США в наукові дослідження та розробки і має команду з близько 30 000 дослідників та розробників-інженерів. Компанія B&R має більше 1 000 співробітників, які працюють у галузі науково-технічних досліджень та розробок.

Новий центр досліджень та розробок обійматиме 35 000 м2 і стане місцем зосередження значної кількості найсучаснішого устаткування. Поряд з ультрасучасними науково-дослідними лабораторіями, які розроблятимуть та випробовуватимуть нові технології автоматизації, від систем промислового управління до машинного навчання та штучного інтелекту, там буде розташована Академія автоматизації для навчання та тренінгів з цих технологій для клієнтів, партнерів та співробітників. Урочиста церемонія початку будівництва запланована на літо цього року, а відкритися та почати працювати новий центр має у 2020 році. Після завершення, центр в Еггельсберзі буде одним з найбільших науково-дослідних центрів АББ.

Відкривши новий центр, другий з найбільших в світі провайдерів рішень промислової автоматизації, ще зміцнить своє лідерство у галузі автоматизації машин та виробництв. Розвиток революційних технологій дозволить АББ краще працювати у вельми привабливому ринковому сегменті автоматизації машин та виробництв вартістю близько 20 млрд. дол. США.

Компанія АББ придбала B&R, на той час найбільшого незалежного провайдера товарно-орієнтованих рішень на основі програмного забезпечення з відкритими архітектурними рамками на ринку автоматизації машин та виробничих процесів по всьому світу, в липні 2017 року. Наразі B&R інтегрована в бізнес-напрям АББ «Промислова автоматизація», як глобальний бізнес-юніт «Автоматизація машин та виробництв». З’єднавши портфоліо обох компаній, наразі АББ є єдиним провайдером рішень з автоматизації, який пропонує повний спектр технологічних рішень та програмного забезпечення, що стосуються вимірювань, систем управління, активізації, робототехніки, електрифікації та дигіталізації.

«Компанія B&R відмінно розпочала свою роботу у складі АББ та перевершила наші очікування. Ми на вірному шляху, щоб невдовзі досягти нашої мети – більше 1 млрд. дол. США прибутку, – зазначив виконавчий директор компанії АББ Ульріх Шпісхофер на прес-конференції з канцлером Австрії, Себастьяном Курцем, в Лінці. – Вклавши більше 100 млн. євро інвестицій, ми зміцнюємо цю динаміку та основи цієї історії успіху: інновації та людей. Окрім нових можливостей науково-технічних досліджень та розробок, наші інвестиції розширять Академію автоматизації B&R, запропонувавши унікальні навчальні програми та тренінги для клієнтів, партнерів та співробітників по всьому світу».

«Маючи таку прихильність до Еггельсбергу, компанія АББ посіла позицію лідера на ринку автоматизації в Австрії, – зазначив канцлер Себастьян Курц. – Дотримуючи своє слово, наразі компанія робить інвестиції, що мають величезне значення для Австрії, як центру бізнесу міжнародного значення. Це сигнал початку для наступу у цій місцевості в ключовому сегменті цифрової промисловості. Це важливий імпульс для створення висококваліфікованих робочих місць та позиціонування Австрії як країни високих технологій».

Це також буде корисним для освітнього ландшафту країни. «Подальше зміцнення наших добрих стосунків з університетами, інститутами прикладних наук та вищими технічними навчальними закладами є частиною нашої стратегії інновацій та досліджень. Таким чином ми можемо ще прискорити темпи нашого зростання та інновацій, а також продовжувати наше лідерство в галузі технологій», – зазначив Ганс Віммер, генеральний директор компанії B&R.

«Це великий день для компанії B&R, – зазначив Йозеф Райнер, співзасновник компанії Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik GmbH. – Успішна інтеграція доводить, що компанія, яку ми заснували з Ервіном Бернекером 39 років тому, наразі в чудових руках. Я в захваті від того, що АББ продовжує писати та прискорювати історію нашого успіху цими історичними інвестиціями».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі