Компанія АББ модернізує знакові будівлі міста Сарагоса в рамках проекту «Розумне місто» за допомогою системи моніторингу енергетики

Компанія АББ модернізує знакові будівлі міста Сарагоса в рамках проекту «Розумне місто» за допомогою системи моніторингу енергетики
Технологія Ekip UP дозволяє іспанському місту здійснити перші кроки до стандартів ISO в управлінні енергетикою
Місто Сарагоса, столиця Арагона, Іспанія, стало лідером серед світових мегаполісів, які впроваджують цифрові технології, а компанія АББ допомагає місту досягти здійснення своєї цифрової стратегії.
Це стало можливо завдяки контракту про енергоефективність та техпідтримку, отриманому компанією IMESA на відкритому тендері. У Сарагосі громадяни, громадські лідери, міські планувальники, приватні компанії, підприємці та університети співпрацюють над екосистемою «Розумне місто», розробленою для розвитку залучення цифрової галузі та суспільства.

Серед ключових напрямків цих зусиль – чотири основні будівлі Сарагоси, що підключені до системи «Розумне місто» – історична будівля Seminario, де розташовані офіси міської мерії, головна будівля міської ради, головний поліцейський відділок та Центр технологій та мистецтв.

Впровадження концепції «Розумне місто» для цих будівель потребувало системи моніторингу енергетики, яка б привела їх у відповідність до стандарту ISO 50001. Цей стандарт допомагає організаціям споживати електроенергію ефективніше, зокрема завдяки розвитку системи управління енергетикою. Крім того, місто прагнуло скоротити загальне споживання електроенергії на 20% та скоротити викиди вуглекислого газу, завдяки поліпшенню моніторингу та управлінню споживанням електроенергії.

Місто Сарагоса звернулося до АББ за технологіями, які б допомогли досягти цієї мети. Місто мало налагоджені та надійні стосунки з АББ, і АББ запропонувала передову систему моніторингу енергетики через хмарну платформу управління енергетикою, що є частиною портфоліо ABB AbilityTM , до складу якого входять кілька технологій.
Ekip UP переводить на цифровий стандарт електричну систему в історичних будівлях

Ключовою серед цих технологій є Ekip UP, частина цифрової пропозиції ABB Ability, що спеціально розроблена для існуючих установок, таких як 4 будівлі, заплановані для модернізації в Сарагосі. Ekip UP – це пристрій, який модернізує електроніку старих об’єктів, щоб перевести їх на цифровий стандарт. Він розроблений, як економічно ефективний спосіб модернізувати будь-яку електророзподільну систему. Цей інтелектуальний пристрій підключає існуюче обладнання до систем управління та нагляду у хмарному сервісі ABB Ability, що забезпечує дистанційний моніторинг для використання різних ресурсів та зниження витрат. Вбудоване програмне забезпечення оптимізує безперервність сервісу та енергоефективність, заощаджуючи до 30% робочих витрат. Наявність функцій вимірювання, захисту та управління в одному універсальному продукті забезпечує можливість використовувати їх у багатьох застосунках. Завдяки використанню комунікаційних модулів «вмикай і працюй», різних варіантів монтажу та датчиків струму з відкритим сердечником, встановлення обладнання Ekip UP має лише незначний вплив на енергорозподільчі активи і на 50% швидше за традиційне рішення модернізації.

«Для системи «Розумне місто» у Сарагосі, обладнання Ekip UP представляє важливий прогрес порівняно зі звичайними пристроями, такими як аналізатори мереж, які ми використовували раніше, – зазначив Хав’єр Перес, керівник з енергетики у міській раді Сарагоси. – Деяке з нашого встановленого обладнання не мало можливостей підключення для моніторингу та управління. Рішення від АББ дало нам можливість адаптувати нові технології до будь-якого типу існуючих комутаторів, навіть з вимикачами від іншого виробника. Ekip UP має підвищену швидкість введення в експлуатацію та масштабованість, отже спільне рішення можна відтворити у всіх наших основних будівлях».
Технології, встановлені компанією АББ, включали Ekip UP з передовим вимірюванням, повний набір реєстраторів аналізаторів мережі, інтегрований пристрій реєстрації даних Ekip UP, датчики струму з відкритим сердечником, комунікаційні модулі, готові до роботи «вмикай і працюй», а також можливість підключення передового моніторингу енергетики завдяки хмарній системі ABB Ability. АББ також забезпечила технічне навчання для фахівців зі встановлення від іспанської компанії IMESA для інженерів міста. Крім того, АББ надала технічне керівництво для всіх рішень, включаючи обладнання для вимірювання та цифрового моніторингу електроенергії, а також хмарну платформу та консультування з енергоефективності.

Сарагоса забезпечується енергією відповідно до стандартів ISO

Внаслідок співпраці АББ з містом, Сарагоса змогла здійснити перші кроки на своєму шляху до відповідності вимогам стандарту ISO 50001 для відповідних будівель. Крім того, технології АББ призвели до значного зниження кількості компонентів, що використовуються, у порівнянні з рішеннями конкурентів, а встановлення було завершено дуже швидко, з легким веденням в експлуатацію.

«Місто Сарагоса знайшло унікальні та надійні технології та бізнес партнера, що допоможуть йому відповідати стандартам ISO та досягти своїх цілей з енергоефективності, – зазначив Джамп’єро Фрізіо, керуючий директор бізнесу «Інтелектуальна енергетика» компанії АББ. – Тепер наш успіх у модернізації цих важливих будівель в Іспанії відкрив шлях, щоб робити інші міста по всьому світу інтелектуальними та екологічно системними».

Крім технологій Ekip UP, проект включав додаткові пропозиції з портфоліо обладнання низької напруги від АББ, такого як мініатюрні автоматичні вимикачі, пристрої залишкового струму та корпуси.
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі