Компанія АББ отримала контракт на забезпечення енергією першого збудованого в Китаї круїзного судна

Компанія АББ отримала контракт на забезпечення енергією першого збудованого в Китаї круїзного судна
За історичною угодою з компанією Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS), АББ поставить комплексний пакет енергетичних та силових рішень для першого збудованого в Китаї круїзного судна

Регульовані системи силових установок Azipod®, що також використовуються при будівництві першого в Китаї вітчизняного круїзного судна, яке має бути спущено на воду у 2023 році.

Компанія АББ отримала контракт на постачання інтегрованого пакету, до якого входять дві регульовані системи силових установок Azipod® для побудування першого в Китаї вітчизняного круїзного судна. Глибокі предметні знання АББ в технологіях будування круїзних суден разом зі знанням місцевої специфіки роблять компанію ідеальним партнером для підтримки цього важливого етапу розвитку суднобудівної галузі Китаю.

Судно довжиною 323 метри має бути спущено на воду у 2023 році. На ньому зможуть розміститися 5 000 пасажирів, і воно розроблено, щоб задовольнити смаки китайських мандрівників, кількість яких, за прогнозами галузевої організації Міжнародна асоціація круїзних ліній (CLIA), зростатиме на 8-10 млн. щороку до 2025 року.

«З цим проектом Китай робить великий крок у розвитку будування круїзних суден. Ми вважаємо, що ключ до успіху полягає в тісній співпраці з досвідченими партнерами, і наш вибір АББ базується на їхніх безпрецедентних знаннях у галузі круїзних суден, а також на здатності та розумінні реалізації проектів у Китаї. Я з нетерпінням чекаю на тісну співпрацю між АББ та суднобудівним заводом, щоб забезпечити рішення та сервіси високого рівня для першого збудованого в Китаї круїзного судна», – зазначив пан Ган Чень, генеральний директор компанії Shanghai Waogaoqiao Shipbuilding Co., Ltd.

Компанія АББ поставить інтегрований пакет для судна, включаючи дві установки Azipod®, які гарантовано зменшать споживання палива на 15%, знизять рівень шуму та вібрацій та забезпечать маневреність у 360 градусів. Приводний двигун в Azipod®, розміщений у зануреній у воду гондолі, розташованій нижче корпусу судна, і це є важливим етапом розвитку галузі в напрямку екологічно чистих технологій для круїзних суден з моменту запуску у 1990 році.

«Ми насправді пишаємося тим, що є частиною цього революційного проекту для першого збудованого в Китаї круїзного судна – зазначив Петер Тервіш, президент бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація». – АББ має багаторічну історію постачання електричних, цифрових та підключених рішень на ринку круїзних суден по всьому світу, а з нашим потужним досвідом на місцевому ринку та перевіреними рішеннями, ми прагнемо задовольняти поточний та майбутній попит Китаю в галузі круїзних суден».

Пакет також включає повну концепцію електростанції з генераторами, головними вимикачами, розподільчими трансформаторами та системою контролю силових установок для управління установками Azipod® з містка. Установки Azipod® можна повністю інтегрувати з електростанцією та системою контролю силових установок для забезпечення оптимальної енергоефективності. Цифрова система включає можливість дистанційної діагностики, що дозволяє підключитися до Спільних операційних центрів ABB AbilityTM. Загалом, технології АББ значно підвищать продуктивність судна, при цьому забезпечуючи підвищення комфорту пасажирів, ефективність споживання палива та зниження викидів.

Це судно сприятиме процвітанню ринку круїзних перевезень Китаю, який, за прогнозами Китайської асоціації круїзної та яхтової галузі, протягом наступних 10-20 років складатиме конкуренцію ринку США. Завдяки потенціалу величезного споживчого ринку Китаю, а також швидкому розвитку вітчизняного суднобудування, очікується, що в країні утвориться значний попит на круїзні подорожі протягом наступних 10 років. Очікується, що Китай займе одне з перших місць в світі в галузі круїзних перевезень.

З розвитком морської галузі в напрямку нових джерел енергії та автономних операцій, електричні, цифрові та підключені технології АББ створюють майбутнє, піднімаючи на новий рівень надійність, ефективність та екологічну системність судноплавства як у Китаї, так і по всьому світу.

Нове судно стане частиною флоту збудованих у Китаї круїзних суден, що експлуатуються компанією CSSC Carnival Cruise Shipping Limited, спільним підприємством Carnival Corporation Plc та China State Shipbuilding Corporation (CSSC). Компанія Shanghai Waigaoqiao є дочірньою компанією CSSC.
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі