Компанія АББ отримала замовлення на 30 млн. дол. США на модернізацію лінії електропередачі постійного струму високої напруги в Африці

Компанія АББ отримала замовлення на 30 млн. дол. США на модернізацію лінії електропередачі постійного струму високої напруги в Африці
Модернізація значно підвищить пропускну здатність для постачання екологічно чистої гідроелектроенергії та зміцнить надійність електромережі Демократичної Республіки Конго

Компанія АББ отримала замовлення вартістю більше 30 млн. дол. США від національної електричної компанії Демократичної Республіки Конго (ДРК) Société nationale d'électricité (SNEL) на часткову модернізацію лінії електропередачі постійного струму високої напруги Inga-Kolwezi. Угода є частиною проекту FRIPT, що фінансується компанією Glencore та керується Congo Energy, яка є дочірньою компанію Forrest Group International. Ця лінія передає електроенергію від гідроелектростанції Inga на річці Конго до гірничодобувного району Катанга на південному сході країни. Цією лінією також експортується надлишкова електроенергія до країн півдня Африки, що мають пов’язані енергетичні системи (Southern African Power Pool).

Лінію електропередач довжиною 1 700 км було збудовано компанією АББ у 1982 році, і на той час вона була найдовшою в світі. У 2009 році АББ модернізувала лінію, встановивши нові тиристорні клапани, високовольтну апаратуру і свою систему захисту та контролю MACHTM. Передова система MACH від АББ підтримує цифрову пропозицію компанії, засновану на AbilityTM та працює як мозок лінії постійного струму високої напруги (HVDC) – моніторить, контролює та захищає складні технології на станціях, керує тисячами операцій, щоб забезпечити надійність енергопостачання.

Тепер компанії АББ доручено провести ремонт, що значно підвищить пропускну здатність, збільшить надійність електромережі, продовжить термін служби та забезпечить ефективну передачу електроенергії з гідроелектростанції по регіону. Модернізація дозволить збільшити пропускну здатність з 520 МВт (MW) до 1000 МВт, що забезпечить постачання електроенергії до гірничодобувного району Катанга та зміцнить енергетичну інфраструктуру ДРК. Обсяг робіт АББ за проектом включає системні дослідження, постачання ключового обладнання, такого як високовольтна апаратура, та введення в експлуатацію.

«Ми раді продовжити нашу багаторічну співпрацю з Лінією постійного струму високої напруги Inga-Kolwezi та зробити свій внесок у зміцнення енергетичної інфраструктури ДРК. Ця модернізація стимулюватиме постачання екологічно-чистої гідроелектроенергії для промислових та побутових споживачів, – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ. – Це замовлення підтверджує нашу позицію лідера з технологій постійного струму високої напруги (HVDC), стратегічний фокус на сервісі та наше прагнення до зростання в Африці. Воно також зміцнює наші позиції як найкращого партнера для забезпечення міцнішої, більш «інтелектуальної» та екологічно чистої електромережі».

ДРК є 11-ю серед найбільших країн в світі, площа якої складає близько ¼ площі США. Її населення складає приблизно 80 млн., а рівень електрифікації один з найнижчих в світі – більше 80% людей все ще не мають доступу до електроенергії. Загальна встановлена потужність генерації оцінюється у приблизно 2,5 МВт (MW), і це майже повністю енергія з гідроелектростанцій. Більшість цієї електроенергії призначена для видобувної галузі, особливо мідного сектору, де брак адекватного забезпечення енергією перешкоджає зростанню. Наразі ДРК використовує тільки 2% свого потенціалу гідроелектроенергетики, що за оцінками складає 100 000 МВт (MW), 40% з яких зосереджені на електростанції Inga, де уряд підвищує потужність.

Компанія АББ була новатором у технології постійного струму високої напруги (HVDC) більше 60 років тому і отримала замовлення на близько 100 таких проектів, що представляють загальну встановлену потужність у близько 120 000 МВт . Це представляє близько половини світового парку встановленого обладнання. АББ надалі розвивала технологію постійного струму високої напруги у 1990 рр., створивши рішення HVDC Light® із застосуванням інвертора напруги (VSC), компанія також прокладає шлях у цій технології, виконавши 18 з 24 проектів інвертора напруги для постійного струму високої напруги (VSC HVDC), що були введені в експлуатацію по всьому світу.

Компанія АББ працює у 23 країнах Африки та має близько 5 000 співробітників на цьому континенті. Як компанія-лідер з технологій для енергетичних компаній, промисловості, транспорту та інфраструктури по всьому світу, АББ підтримує зростання Африки інноваційними рішеннями, спрямованими на вирішення місцевих завдань, від доступу до електрики до розвитку промисловості та екологічно системного транспорту. Частиною прихильності АББ Африці, є надання компанією стипендій та стажувань для талановитих інженерів, які потребують фінансової підтримки для завершення навчання. Обсяг щорічних продажів АББ в Африці складає близько 1,5 млрд. дол. США, виробничі операції ведуться в Єгипті та ПАР.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі