Компанія АББ отримала замовлення на 45 млн. дол. США на зміцнення енергосистеми Німеччини

Компанія АББ отримала замовлення на 45 млн. дол. США на зміцнення енергосистеми Німеччини
Модернізація підстанції допоможе інтегрувати більше електроенергії з відновлюваних джерел та підвищити надійність енергосистеми

Компанія АББ отримала замовлення вартістю близько 45 млн. дол. США від оператора системи електропередачі Німеччини, компанії TransnetBW на модернізацію підстанції в місті Філіпсбург у федеральній землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини. В рамках проекту існуюче розподільче обладнання з повітряною ізоляцією буде замінене на компактні комплексні розподільчі пристрої з елегазовою ізоляцією (КРПЕ) на 380 кВ. Замовлення було зроблено в IV кварталі 2017 року.

Німеччина наразі впроваджує план по переходу на електроенергію з відновлюваних джерел «Energiewende», що передбачає досягнення долі принаймні 80% такої електроенергії в енергосистемі до 2050 року. Німецька енергосистема переходить від традиційної генерації, заснованої на викопному паливі, до значно більшого покладання на екологічно чисті типи енергії, такі як енергія вітру та сонця. Підключення все більшої кількості відновлюваних джерел енергії в електромережу вимагає все більшої гнучкості та потужності.

Перша з магістральних ліній електропередачі Північ-Південь на основі технології постійного струму високої напруги (HVDC) згідно плану розвитку електромережі з’єднує місто Остерат в землі Північна Рейн-Вестфалія з містом Філіпсбург. Ця лінія постійного струму високої напруги – спільний проект компаній Amprion та TransnetBW – транспортує електроенергію від відновлюваних джерел енергії на Південь. Таким чином, підключення комплексного розподільчого обладнання з елегазовою ізоляцією на 380 кВ забезпечує гармонійну інтеграцію «зеленої електроенергії» в мережу електропередачі.

«Розгортання новітньої надійної та ефективної технології комплексних розподільчих пристроїв з елегазовою ізоляцією від АББ допоможе зміцнити систему електропередачі Німеччини, – зазначив Патрік Фрагман, керівник бізнесу АББ «Інтеграція енергетичних мереж», що є частиною бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії. – Ми також раді продовжувати робити свій внесок в енергетичну стратегію Німеччини та підтримувати перехід на відновлювану енергетику, що є ключовим напрямком стратегії «Наступний рівень» компанії АББ».

В рамках проекту існуюче зовнішнє розподільче обладнання буде замінене компактним комплексним розподільчим пристроєм з елегазовою ізоляцією (КРПЕ) на 380 кВ з потрійною шиною. АББ також відповідає за спорудження вторинного обладнання та всіх допоміжних систем.

Компактна конструкція для внутрішнього встановлення технології КРПЕ від АББ дозволяє економити до 70% площі у порівнянні до розподільчого обладнання з повітряною ізоляцією, що використовувалося раніше. Розміщення обладнання в будівлі захищає його від несприятливих погодних умов та забруднень.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі