Компанія АББ отримала замовлення вартістю 30 млн. дол. США на модернізацію двох критично важливих ліній постійного струму високої напруги

Компанія АББ отримала замовлення вартістю 30 млн. дол. США на модернізацію двох критично важливих ліній постійного струму високої напруги
Модернізація історичних магістральних ліній електропередачі Murraylink та Directlink забезпечить надійність енергопостачання та енергообмін у майбутньому

Компанія АББ отримала замовлення на заміну систем управління та захисту на двох життєво важливих лініях електропередачі високої напруги в Австралії. Вони були значним технічним досягненням, коли АББ встановила ці системи майже два десятиліття тому.

Замовлення, вартістю близько 30 млн. дол. США, модернізує лінії електропередачі постійного струму високої напруги (HVDC) Murraylink та Directlink новітньою системою управління ABB AbilityTM MACH. Заміна систем управління та захисту ще підвищить надійність енергопостачання та електромережі, а також подовжить термін експлуатації.
Система електропередачі Directlink була здана в експлуатацію у 2000 році і стала першою магістральною лінією на регіональному ринку електроенергії в австралійських штатах Новий Південний Уельс та Квиінсленд.

Через два роки 180-кілометрова система електропередачі Murraylink стала найдовшою в світі підземною системою передачі електроенергії постійного струму високої напруги (HVDC), коли вона була введена в експлуатацію, з’єднавши штати Південна Австралія та Вікторія. Для лінії Murraylink були обрані підземні кабелі замість повітряних ліній електропередачі, щоб мінімізувати візуальний та екологічний вплив. Кабелі були прокладені під річкою Муррей, дорожніми та залізничними переїздами, а також низкою важливих місць культурної спадщини австралійських аборигенів.

Обидві лінії, як Directlink так і Murraylink, функціонують на основі технології постійного струму високої напруги (HVDC), яку компанія АББ впровадила більше 60 років тому. В технології постійного струму високої напруги електроенергія змінного струму (AC), що використовується електромережею, перетворюється на постійний струм (DC) для електропередачі. Це набагато ефективніше для транспортування великих обсягів електроенергії на великі відстані з мінімальними втратами.

АББ виконає модернізацію для провідної енергетичної компанії Австралії, APA Group, яка управляє лініями електропередачі Directlink та Murraylink, що належать компанії Energy Infrastructure Investments (EII).
Центральним аспектом модернізації обох ліній є встановлення новітнього рішення управління та захисту ABB Ability MACH, яке працює як мозок системи електропередачі постійного струму високої напруги. Завдяки моніторингу, управлінню та захисту складних технологій на перетворювальних підстанціях, система забезпечує надійність, ефективність, а також функції дистанційного управління для забезпечення безпеки енергопостачання.

«Ми дуже раді впроваджувати нашу новітню технологію управління MACH для модернізації цих важливих ліній електропередачі постійного струму високої напруги, – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ. – Цей проект знов підтверджує наш стратегічний акцент на сервісі та цифрових технологіях та підсилює наше лідерство на ринку та в технологіях постійного струму високої напруги, як найкращого партнера для забезпечення більш потужних, інтелектуальних та екологічно чистих електромереж».

Компанія АББ є світовим лідером в технологіях постійного струму високої напруги (HVDC), маючи більше 120 таких проектів, що представляють загальну встановлену потужність у близько 130 000 мегават. Це становить близько половини світового парку встановленого обладнання. АББ також є лідером галузі в великих проектах модернізації систем постійного струму високої напруги (HVDC), маючи виконані проекти по всьому світу з мінімумом переривання електричного струму.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі