Компанія АББ підвищить безпеку плавучого готелю Edda Fides за допомогою передових цифрових технологій

Компанія АББ підвищить безпеку плавучого готелю Edda Fides за допомогою передових цифрових технологій
Компанія АББ отримала контракт на постачання інноваційної Морської консультативної системи ABB Ability™ – OCTOPUS, програмного забезпечення для суден для роботи у відкритому морі одного з найпередовіших у світі суден-плавучих готелів

Судно Edda Fides, яким керує компанія Edda Accommodation, на борту якого може розміститися 600 осіб, відтепер зможе інтегрувати прогноз погоди у реальному часі завдяки Морській консультативній системі ABB Ability™ – OCTOPUS, цифровому рішенню, що допомагає власникам збирати та аналізувати дані для оптимізації операцій.

Судно-плавучий готель Edda Fides. Зображення люб’язно надане компанією Edda Accommodation

Система OCTOPUS надаватиме інформацію щодо управління трапами для забезпечення безпечного переміщення екіпажу та наземного персоналу між двома вільно плаваючими суднами. Система розраховуватиме гідродинамічні параметри та їхній вплив на реакцію судна, а також даватиме інформацію щодо максимального збільшення безперервної роботи в межах критичних обмежень руху та прискорення.

«Ми дуже задоволені тим, що уклали контракт на рішення OCTOPUS від бізнесу АББ «Морські перевезення і порти», – зазначив Йоган Рокстад, виконавчий директор компанії Edda Accommodation. – Цифрова система моніторингу руху трапів від АББ є значною модернізацією для судна Edda Fides, яка, як ми вважаємо, підвищить ефективність судна, безпеку екіпажу та надасть додаткові переваги для наших клієнтів».

Окрім підвищення безпеки транспортування екіпажу та пасажирів, система OCTOPUS оптимізуватиме загальну операційну ефективність судна Edda Fides. У разі перевищення попередньо встановлених обмежень, на судні спрацюють попереджувальні сигнали, в той час, як Портал флоту системи OCTOPUS дозволить персоналу на березі моніторити показники роботи судна.

«Цей контракт відображає зростання присутності бізнесу АББ «Морські перевезення і порти» в сегменті морських суден і є новітнім втіленням нашої стратегії для морської галузі «Електричні. Цифрові. Підключені», – зазначив Юха Коскела, керуючий директор бізнесу АББ «Морські перевезення і порти». – Система OCTOPUS є масштабованою і може бути розширена, щоб забезпечити низку модулів додаткової оптимізації для морських підрядників, власників та фрахтувальників суден».

Оскільки плавуче житло стає невід’ємною складовою комплексних морських проектів у жорстких умовах, безпечна робота трапів є критично важливою для забезпечення найвищих стандартів та максимального збільшення терміну експлуатації судна. Компанія АББ отримала своє перше замовлення на систему моніторингу та прогнозування для трапів OCTOPUS у 2013 році, коли компанія Poseidon Maritime Services підписала контракт на встановлення системи на борту свого житлового судна Aquarius Brasil. Наразі судно працює у глибоководних, часто складних умовах Бразильського басейну Кампос (Campos Basin).

ABB Ability™ – це уніфікована міжгалузева пропозиція компанії, що подовжується від пристрою до хмарного сервісу, інтегрує дані для та про обладнання, системи, рішення та сервіси, щоб забезпечити актуальну інформацію. Платформа ABB Ability™ використовує хмарний сервіс Microsoft Azure для інтегрованого підключення, щоб користувачі мали доступ для корпоративної інфраструктури, яка отримує переваги від значних інвестицій Microsoft.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі