Компанія АББ створила «інтелектуальний» футбольний стадіон для ФК «Австрія»

Компанія АББ створила «інтелектуальний» футбольний стадіон для ФК «Австрія»

Технології інтелектуального будівництва та інноваційні рішення з електрифікації перетворили колись звичайний стадіон Generali Arena футбольного клубу Austria Vienna на сучасну спортивну вітрину, створивши підключений, безпечний та енергоефективний простір.

Компанії АББ, лідеру з передових технологій, було доручено перетворити стадіон Generali Arena, збудований у 1925 році, на інтелектуальний, орієнтований на майбутнє майданчик, який інкорпорує новітні технології інтелектуального будівництва та енергоефективного розподілу електроенергії, щоб зробити управління ним більш інтуїтивним, а стадіон більш зручним для відвідувачів.

Ці рішення Інтернету речей, є частиною уніфікованої, міжгалузевої цифрової пропозиції ABB Ability™, яка переходить від пристрою до системи  і до «хмари» та поєднує глибокі предметні знання з безпрецедентним досвідом у підключенні до Інтернету, щоб оптимізувати робочі показники та ефективність.

Це також перший екологічно системний футбольний майданчик в Австрії. Його було модернізовано у співпраці з Австрійською радою системного будівництва (Austrian Sustainable Building Council), яка допомагала з розробкою та реалізацією проєкту, що включало фотоелектричну систему на даху північної трибуни.

Олівер Ілтісбергер, керуючий директор бізнесу АББ «Інтелектуальні будівлі», зазначив: «Наша місія – писати майбутнє безпечної, інтелектуальної, та екологічно системної електрифікації, а перетворення стадіону  Generali Arena є фантастичною ілюстрацією того, як ця стратегія втілюється в життя».

«Ми були дуже раді співпрацювати з ФК Austria та Австрійською радою системного будівництва, щоб створити стадіон, який використовує найновітніші технології інтелектуального будівництва, з інтелектуальним привітним простором, керування яким легке та ефективне, а негативний вплив на довкілля значно нижчий».

Весь ланцюг створення вартості електрифікації стадіону – від розподілу середньої напруги до кожної окремої розетки – був піднятий до передового рівня. Серед основних рішень такі:

Безпечна енергетика

  • Компактний розподільчий пристрій SafePlus (10kV) від АББ забезпечує безпечний розподіл електроенергії на стадіоні. Ця система середньої напруги, яка не потребує техобслуговування, з повною елегазовою ізоляцією, де всі важливі деталі розміщені у сталевій капсулі, що оптимізує як надійність, так і особисту безпеку.
  • Для більшої потужності енергетичної системи, АББ поставила два сухі трансформатори потужністю 1000 кВА, які відповідають новітнім стандартам енергоефективності Європейського Союзу. Замість мастила, ці трансформатори використовують технологію герметизуючої смоли, розроблену компанією АББ для кращого охолодження. Це мінімізує ризик загоряння і є ідеальним для таких стадіонів, морських бурових установок та інших закритих просторів.
  • Додаткова безпека та економія енергії також досягаються завдяки обладнанню АББ, такому як вимикачі Emax 2 та запобіжні вимикачі-роз’єднувачі InLine II.

Надійність

  • Для забезпечення високонадійного розподілу низької напруги у мережі, було встановлено 21 розподільчий щиток серії TriLine-E від АББ. Модульна розширювана система забезпечує низькі експлуатаційні витрати з високою надійністю та довгими інтервалами між техобслуговуваннями.

Економія енергії

  • Система ABB i-bus® KNX для управління інтелектуальними будівлями, дозволяє всім елементам освітлення, затінення, опалення, кондиціонування повітря та вентиляції на стадіоні бути зведеними у мережу та працювати разом у двосторонньому напрямку. У поєднанні з інтегрованим управлінням навантаженням, це означає, що досягається максимальна економія енергії.
  • Шлюзи ABB 2gang DALI (цифровий адресний освітлювальний інтерфейс) також використовуються для управління освітленням, щоб повна система прожекторів тепер була інтегрована у систему KNX і могла контролюватися з простого у користуванні застосунку.

Підвищений комфорт для відвідувачів

  • Для підвищення комфорту відвідувачів, АББ встановила широкий спектр інтелектуальних та енергоефективних рішень з управління будівлями. Серед них детектори Busch-Presence для управління освітленням та клімат-контролю, які мають широкий та чутливий діапазон виявлення, що дозволяє управляти значно модернізованими VIP зонами через інтегровані панелі Busch-SmartTouch.
  • Для додаткової індивідуальності, вимикачі освітлення у VIP зоні та інших стратегічних точках на стадіоні, були розроблені у відомих фіолетових кольорах клубу, і вболівальники можуть  навіть придбати їх у клубній крамниці, щоб встановити вдома.

Після двох років будівництва, 24-кратні чемпіони країни наразі мають новий інтелектуальний та екологічно системний футбольний стадіон, що значно підвищило статус клубу та полегшило змагання з місцевими суперниками, клубом Rapid Vienna.

Представник стадіону, Олександр Мунда, зазначив: «Нашим новим стадіоном  Generali Arena ми хотіли встановити новий еталон сучасності та комфорту стадіонів. Щоб досягти цієї амбітної мети, нам було потрібно працювати з найкращими компаніями у всіх галузях. В АББ ми знайшли ідеального партнера з будівельних технологій та інфраструктури. Відгуки від наших вболівальників, VIP гостів та співробітників , які користувалися рішеннями АББ, надзвичайно позитивні. АББ встановила свої нові інноваційні технології по всьому стадіону, зробивши Generali Arena, тим, чим він є сьогодні – найсучаснішим та найкрасивішим стадіоном в Австрії».

Підключені ініціативи АББ з безпеки та енергоефективності, у поєднанні зі збільшенням кількості місць до 17 500, плани перебудувати тренувальний майданчик та побудувати новий регіональний центр для молоді означає, що наразі він відповідає стандартам UEFA для чотиризіркової арени, що навіть дозволяє проводити півфінал Ліги чемпіонів.

Реконструкція коштувала близько 42 млн. євро, північна трибуна вміщує 4 100 глядачів та 28 VIP кабін, 2 ложі та дві ложі для офіційних осіб, а також підземне паркування для автомобілів 370 VIP-гостей. На східній трибуні розміщуються 5 050 глядачів, а також фан-крамниця, музей та ресторан, а на західній трибуні розміщуються 5 600 глядачів.

____________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі