Компанія АББ візьме участь у проєкті з екологічно-чистої енергетики в Азійсько-Тихоокеанському регіоні

Компанія АББ візьме участь у проєкті з екологічно-чистої енергетики в Азійсько-Тихоокеанському регіоні
Компанія АББ поставить рішення автоматизації, електрифікації та інструментальне обладнання для пілотного проєкту Ланцюга постачання електроенергії з водню (Hydrogen Energy Supply Chain – HESC).

Компанія ABB поставить інструментальне обладнання та рішення електрифікації для забезпечення електроенергією першого в Австралії Терміналу зрідження та завантаження водню в порту Гастингс у штаті Вікторія в рамках «першого в світі» проєкту HESC. © Kawasaki Heavy Industries

Пілотний проєкт HESC має на меті безпечне та ефективне виробництво чистого водню в Австралії та транспортування його у Японію, що є одною з перших в світі спроб комерціалізувати технологію скраплення та транспортування водню. Цей проєкт спрямований на тестування виробництва газу водню шляхом газифікації бурого вугілля, скраплення газу водню, зберігання та завантаження в одному з найперших в світі спеціалізованих перевізників для транспортування в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Знаковий пілотний проєкт HESC має потенціал створювати експорт у 2 млрд. Австралійських доларів в масштабах держави, що зробить Австралію світовим лідером у виробництві водню. Уряд Австралії визначив цей пілотний проєкт як «поворотний крок» на шляху до того, щоб Австралія стала міжнародним лідером у виробництві водню. Уряди Австралії та штату Вікторія вклали по 50 млн. Австралійських доларів (34 млн. дол. США) кожен у пілотний проєкт HESC вартістю 500 млн. Австралійських доларів (343 млн. дол. США).

Будівництво невеликих пілотних об’єктів у порту Гастингс розпочалося у 2019 році, а пілотний етап почне працювати приблизно протягом року з 2020. Компанія АББ отримала замовлення як в Австралії, так і в Японії, отримавши контракт на електрифікацію та інструментальне обладнання в Австралії та контракт на автоматизацію в Японії від компанії Kawasaki Heavy Industries.

«АББ рада брати участь у цьому спільному першому в світі пілотному проєкті комерціалізації технологій зрідження та транспортування водню з Австралії та постачання екологічно чистої електроенергії в Японію, знижуючи при цьому викиди, – зазначив Петер Тервіш, президент бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація». – Наша компанія є лідером з технологій, а наше високоякісне обладнання та рішення відповідають нашому глобальному досвіду та новаторському духу».

Кевін Косіско, керуючий директор бізнесу «Енергетика» компанії АББ, додав: «По всьому світу ми використовуємо наш досвід в енергетичній галузі для підтримки наших клієнтів у втіленні великих проєктів з потенціалом генерувати електроенергію з екологічно чистих джерел для світу майбутнього».

У японському місті Кобе є термінал прийому скрапленого водню. Компанія ABB Bailey Japan Ltd., яка має глибокі знання та досвід в галузі кріогенних терміналів СПГ, поставить системи автоматизації та безпеки для підтримки цих місцевих операцій. ©HySTRA.

В Австралії АББ поставить та інтегрує електричне обладнання, включаючи розподільчі пристрої низької напруги та розподільчі щитки, комплектуючі якості живлення, системи безперебійного живлення, комплексні інженерні розробки, послуги управління проєктами та введення їх в експлуатацію, а також інструментальне обладнання, двигуни та коробки передач для нового Терміналу зрідження та завантаження водню в порту Гастингс у штаті Вікторія. В цьому терміналі газ водень, що виробляється шляхом газифікації бурого вугілля в Латроб-Валлі, буде скраплюватися та зберігатися.

У японському місті Кобе є термінал прийому скрапленого водню. Компанія ABB Bailey Japan Ltd., яка має глибокі знання та досвід в галузі кріогенних терміналів СПГ, поставить системи автоматизації та безпеки для підтримки цих місцевих операцій.

Очікується, що до 2050 року до п’ятої частини глобальних потреб в електроенергії буде забезпечувати водень, який створюватиме ринок вартістю 2,5 трлн. дол. США. Японія посідає 5 місце, серед найбільших споживачів електроенергії в світі і при цьому має невеликі поклади таких природних ресурсів, як вугілля, нафта та газ. Отже, Японія вважає водень невід’ємним ресурсом для задоволення своїх майбутніх потреб для транспорту та генерації електроенергії. Скраплення сприяє зменшенню обсягу водню до 1/800-ї від початкового обсягу для більш ефективного транспортування на великі відстані, а його довготривале використання в якості пального вважається потенційним рішенням для скорочення викидів парникових газів.

Бізнес-напрям АББ «Промислова автоматизація» пропонує ряд рішень для обробних та гібридних галузей, включаючи специфічну для галузі інтегровану автоматизацію, електрифікацію та цифрові рішення, технології управління, програмне забезпечення та розширені сервіси, а також пропозиції з вимірювання та аналітики та пропозиції для морської галузі та турбокомпресорів. Бізнес-напрями АББ «Промислова автоматизація» посідає друге місце на світовому ринку. Завдяки своїм глибоким знанням, досвіду та професіоналізму у постачанні обладнання, систем та рішень для автоматизації світового класу, широкому колу супутніх цифрових та спільних рішень в різних застосунках та галузях, бізнес-напрям «Промислова автоматизація» допомагає клієнтам залишатися конкурентоспроможними, підвищуючи їхній індекс повернення інвестицій та забезпечуючи безпечну та продуктивну роботу.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі