Компанія АББ з’єднує найбільшу сонячну електростанцію Швеції з електромережею

Компанія АББ з’єднує найбільшу сонячну електростанцію Швеції з електромережею
Нещодавно почалися роботи на сонячній електростанції, що стане найбільшою в Швеції. Електростанція розташована поруч за аеропортом Säve. Вона є частиною великих інвестицій в сонячну енергетику, які робить шведська енергетична компанія Göteborg Energi.

Леннарт Карлссон, АББ, Альф Енгквіст, Göteborg Energi, Ола Сернеке, Serneke та Ерік Мартінсон, Svea Solar нещодавно встановили першу фотоелектричну панель. Фото люб’язно надане Анною Ренберг

Сонячна електростанція в Севе у передмісті Гетеборга на сьогодні є найбільшою в Швеції. Вона займає 11 гектарів, трохи менше, ніж 16 футбольних полів. Її потужність складає 5,5 МВт. Очікується, що вона генеруватиме близько 5 000 кВт-год електроенергії щороку, достатньо, щоб задовольнити потреби в електриці 1 100 домогосподарств.

«Завдяки нашим інвестиціям ми збільшуємо виробництво електроенергії з відновлюваних джерел та робимо ще один крок на шляху до енергосистеми на основі відновлюваної енергетики. В нас завжди був хороший досвід та відносини з компанією АББ, отже, було цілком природно долучити їх до цієї подорожі», – зазначив Альф Енгквіст, керуючий директор компанії Göteborg Energi.

Компанія АББ поставить підстанцію з розподільчим обладнанням, розподільчі трансформатори та реле, а також обладнання для управління та інвертори. Інноваційні рішення для сонячної енергетики підключені до платформи ABB AbilityTM, що дозволяє інтелектуальний моніторинг, усунення несправностей та управління.

«Чудово бути частиною найбільшого в Швеції проекту інвестицій в сонячну енергетику разом з компанією Göteborg Energi. Відбувається перехід до значної долі електроенергії з відновлюваних джерел в електромережі, і екологічно системне постачання електроенергії має вирішальне значення для майбутнього. Передові технології та цифрові рішення відіграватимуть важливу роль в енергетичному переході», – зазначає Йохан Содертстром, виконавчий директор АББ в Швеції.

Початок робіт на сонячній електростанції відсвяткували 11 вересня, коли першу фотоелектричну панель символічно встановили на місце. За планом сонячна електростанція буде здана в експлуатацію у листопаді 2018 року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі