Компанія АББ забезпечує екологічно чистою електроенергією інноваційний проект для морської бази у Великій Британії

Компанія АББ забезпечує екологічно чистою електроенергією інноваційний проект для морської бази у Великій Британії
Нова технологія АББ «з берега до судна» мінімізує вплив на довкілля та забезпечує надійне постачання електроенергії для військово-морської бази Її Величності в Портсмуті

На військово-морській базі в Портсмуті, що розкинулась на 150 га з причалом довжиною 10 км, базуються майже дві третини надводного військово-морського королівського флоту, включаючи фрегати, судна, ескадру безпеки рибогосподарства та авіаносці класу королеви Єлизавети. Наразі компанія BAE Systems, підрядник, що відповідає за електричні системи морської бази, здійснює інноваційний проект по впровадженню нового рішення електрифікації «з берега до судна» від АББ, щоб забезпечити електроенергію судна з високим рівнем споживання.

Оператори портів у різних частинах світу використовують з’єднання з електромережею «з берега до судна», що дозволяє пришвартованим суднам вимикати їхні дизельні двигуни та підключатися до електромережі порту, щоб забезпечувати живлення своїх потреб на борту. Це дає низку переваг, включаючи економію витрат на пальне, скорочення викидів та зниження впливу шуму та вібрацій на місцеве довкілля.

Раніше перетворення частоти у системі енергопостачання в Портсмуті здійснювалося поворотними перетворювачами частоти – комплексними механічними системами, що поєднують двигуни, генератори, приводи та обладнання для допоміжного регулювання та управління. Коли термін експлуатації поворотних перетворювачів частоти у Портсмуті добігав кінця, компанія BAE Systems звернулася до АББ за новою технологією нерухомої електроніки великих потужностей.

Відповіддю АББ стала розробка нового рішення на основі технології статичного перетворення частоти середньої напруги. На відміну від поворотних перетворювачів частоти, статичні перетворювачі частоти не мають рухомих частин, окрім вентиляторів охолодження, що забезпечує високий рівень надійності з мінімальними вимогами до технічного обслуговування. Низькі витрати на 1 мегавольт-апмер (MVA), перевірені технології та вищий ККД статичних перетворювачів частоти (на понад 98%) дозволяють знизити загальні витрати на експлуатацію для кінцевих користувачів, що дозволяє заощадити до 25%.

Компанія АББ постачає статичні перетворювачі частоти як частину комплексного пакету, включаючи сухі трансформатори від 11 кВ до 6,6 кВ та обладнання для управління, що взаємодіє з системою управління електроживленням порту. Проект планується завершити у 2019 році.

«Забезпечення військово-морської бази Портсмуту найсучаснішими рішеннями електроживлення «з берега до судна» допоможе підвищити загальну ефективність, мінімізуючи вплив на довкілля, – зазначив Патрік Фрагман керівник бізнесу АББ «Інтеграція енергетичних мереж», що є частиною бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії. – Цей проект є ще одним прикладом нашого прагнення до екологічно системного транспорту та зміцнює нашу позицію як найкращого партнера для створення більш потужних, інтелектуальних та екологічно чистих електромереж».
______________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі