Компанія AMD розкриває подробиці провідної платформи ПК для ігор на E3 2019

Компанія AMD розкриває подробиці провідної платформи ПК для ігор на E3 2019
На нещодавньому заході компанії AMD (NASDAQ: AMD) «Next Horizon Gaming», який відбувся в рамках виставки E3, президент і генеральний директор компанії доктор Ліза Су розповіла про геймерську платформу ПК наступного покоління. Заснована на нових відкритих AMD Radeon™ RX 5700-ї серії і процесорах AMD Ryzen™ третього покоління для настільних ПК, платформа має видатні характеристики для геймерів і покликана забезпечити якісно високий рівень продуктивності та ефективності.

Відеокарти AMD Radeon™ RX 5700 XT і RX 5700 засновані на новій ігровій архітектурі AMD RDNA, яка надає чудову якість зображення, блискавичну продуктивність і розширені функції для новітніх ігор ААА-класу і кіберспортивних дисциплін. Нове сімейство продуктів також включає спеціальну ювілейну версію відеокарти AMD Radeon™ RX 5700 XT, випущену на честь 50-річчя компанії. Вона вирізняється збільшеною тактовою частотою і продається в упаковці золотого кольору з автографом доктора Лізи Су.

Настільні процесори AMD Ryzen™ третього покоління забезпечують приголомшливу продуктивність в іграх і додатках для створення контенту, пропонуючи більш вимогливий до продуктивності вбудований кеш, ніж будь-коли раніше. На заході доктор Су представила нову модель у сімействі продуктів — AMD Ryzen™ 9 3950X третього покоління, перший у світі 16-ядерний процесор для настільних ПК.

«Ми доклали значних зусиль, щоб розширити можливості високопродуктивних обчислень і надати геймерам комплектувальні, необхідні їм для отримання тих вражень від ігрового процесу, які вони хочуть, — прокоментувала доктор Су. — Наші десктопні процесори Ryzen 3000-ї серії, що лідирують в індустрії, і відеокарти Radeon RX 5700-ї серії поєднують у собі унікальний дизайн, продуктивність, технологічність і ефективність, які дозволяють забезпечити найкращу якість гри. Наші нові процесори Ryzen і відеокарти Radeon пропонують виняткову продуктивність і технології кожному геймеру в різних цінових діапазонах, починаючи від супервисокого числа кадрів на секунду і закінчуючи абсолютно новим рівнем реалістичності та якості зображення, а також можливість швидко записувати ігровий процес і ділитися ним».

«70% геймерів, які грають на ПК, сьогодні користуються графічними комплектувальними трирічної давності або навіть ще старішими відеокартами1, позбавленими потужності і функціональних можливостей для забезпечення високоякісного та високопродуктивного ігрового процесу з ефектом повного занурення, — сказав Скотт Херкельман, корпоративний віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу Radeon Technologies Group компанії AMD. — Наші відеокарти Radeon™ з архітектурою RDNA дають нове уявлення про можливості ігрового процесу з роздільною здатністю 1440p, який забезпечує приголомшливу графіку, продуктивність і найкращі в галузі характеристики, що дозволяють підняти якість гри на новий рівень».

Чудовий ігровий процес з роздільною здатністю 1440p

Відеокарти AMD Radeon™ RX 5700-ї серії вирізняються низкою значних характеристик і технологічних можливостей, які забезпечують чудовий ігровий процес з роздільною здатністю 1440р, зокрема:

● Передова ігрова архітектура RDNA. Створена з нуля для видатної продуктивності, масштабованості та ефективності енергоспоживання, RDNA була розроблена для майбутніх комп'ютерних, консольних, мобільних і хмарних ігор. Вона має нову конструкцію обчислювальних блоків, оптимізованих для підвищення продуктивності, та багаторівневу ієрархію кешу, призначену для забезпечення менших затримок, більш високої пропускної здатності і енергоефективності. Вона також включає в себе вдосконалений графічний конвеєр, який оптимізовано для високої тактової частоти.

Забезпечуючи в 1,25 разу вищу продуктивність на такт2 і в 1,5 разу вищу продуктивність на ват3 у порівнянні з архітектурою Graphics Core Next (GCN) попереднього покоління, RDNA надає обчислювальну потужність для захопливої гри з ефектом повного занурення за рахунок посилення вибухів, динаміки рухів, світлових ефектів тощо, а також завдяки плавності ігрового процесу з високою частотою кадрів.

● Radeon Image Sharpening (RIS). Технологія відновлює чіткість тих зображень, які стають розмитими в результаті ефектів постобробки. RIS поєднується з масштабуванням графічного процесора для забезпечення чіткого зображення з плавною зміною кадрів на дисплеях з дуже високою роздільною здатністю, а також сумісна з DirectX® 9, 12 і Vulkan®.

● FidelityFX — це набір інструментів з відкритим вихідним кодом, доступний у найближчі тижні на GPUOpen, який полегшує розробникам створення високоякісних ефектів постобробки, що роблять картинку в іграх красивою, забезпечуючи при цьому баланс візуальної точності та продуктивності. FidelityFX має функцію контрастно-адаптивної різкості (CAS), яка виділяє деталі в низькоконтрастних областях, мінімізуючи артефакти, викликані звичайними процедурами підвищення різкості зображення. Розробники планують інтегрувати CAS у низку популярних ігор, а Unity Technologies планує інтегрувати її у свою платформу тривимірної розробки в режимі реального часу.

● Radeon™ Anti-Lag. Оптимізована для кіберспортивних ігор, технологія Radeon™ Anti-Lag збільшує перевагу за рахунок зменшення часу відгуку монітора до 31%4, що дозволяє отримати якість гри, аналогічну якості при більш високій частоті кадрів.

● Екстремальна частота оновлення. Архітектура RDNA дозволяє використовувати DisplayPort™ 1.4 з технологією стиснення відеотрафіку Display Stream Compression (DSC) для забезпечення граничної частоти оновлення, глибини кольору та підтримки HDR з роздільною здатністю до 8K @60 Гц або підтримки HDR з роздільною здатністю до 4K @144 Гц на сучасних дисплеях, включаючи перший у світі монітор з підтримкою DSC — новий 43-дюймовий монітор ASUS Republic of Gamers, продемонстрований на E3. Новий монітор здатний забезпечити підтримку HDR при роздільній здатності 4K і 144 Гц за допомогою одного кабелю DisplayPort 1.4.

● Найбільша екосистема ігрових моніторів5. Маючи вибір з понад 700 підтримуваних моніторів, геймери можуть насолоджуватися ігровим процесом без мерехтіння і посмикувань кадру, використовуючи технології AMD Radeon FreeSync™ 6 і Radeon FreeSync™ 2 HDR7.

7-нм відеокарти Radeon™ RX 5700 XT і RX 5700, а також ювілейні версії Radeon™ RX 5700 XT — перші геймерські відеокарти, що підтримують інтерфейс PCIe® 4.0. Нижче представлені докладні характеристики продуктів:

Відкриваючи нові враження разом з розробниками ігор

Тісніше, ніж будь-коли, компанія AMD співпрацює з розробниками, щоб відкрити нові можливості для ігрового процесу на ПК і підвищити продуктивність графіки Radeon™ у найпопулярніших і найсучасніших іграх. На презентації у рамках заходу «Next Horizon Gaming» до доктора Лізи Су приєдналися творець The Game Awards Джефф Кейлі та лідери провідних компаній-розробників ігор та ігрових технологій, у тому числі: голова студії The Coalition Род Фергюссон; технічний директор студії The Coalition Майк Рейнер; президент, генеральний директор і співзасновник компанії Gearbox Software Ренді Пітчфорд; співзасновник і генеральний директор компанії Ubisoft Ів Гіймо; старший продюсер гри Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint в Ubisoft Нуреддін Аббуд; віцепрезидент з графіки в компанії Unity Technologies Наталія Татарчук.

Перераховані вище компанії-першопрохідці ігрової галузі зробили ексклюзивний огляд на ігровий контент, який раніше ніхто не бачив, а саме на ігри Gears 5, Borderlands 3, Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Також була представлена технологія Unity The Heretic, яка показала дивовижні ігрові можливості для ПК, які пропонують нові продукти та технології компанії AMD.

Грайте в Gears 5 і понад 100 інших ігор для ПК, оформивши підписку на Xbox Game Pass8

Компанія AMD також анонсувала спеціальну пропозицію: безкоштовний тримісячний доступ до Xbox Game Pass для ПК при купівлі певних продуктів AMD. За допомогою підписки на Xbox Game Pass для ПК геймери зможуть грати в Gears 5 (реліз восени 2019 року) і понад 100 інших високоякісних комп'ютерних ігор. Пропозиція доступна тільки в магазинах, які беруть участь в акції. Отримати додаткову інформацію ви можете, починаючи з 1 липня 2019 року, перейшовши за посиланням.

Неймовірний ігровий процесор для настільних ПК

Компанія AMD також представила нову модель ЦП третього покоління для настільних ПК сімейства Ryzen™ — флагманський процесор AMD Ryzen™ 9 3950X. Маючи 16 ядер і 32 потоки, які працюють при тактовій частоті до 4,7 ГГц, процесор уже встановив декілька рекордів продуктивності. За допомогою рідкого азоту команді AMD вдалося розігнати процесор AMD Ryzen™ 9 3950X до 5375 ГГц, досягнувши рекордної продуктивності в бенчмарку Cinebench R20 з результатом 12167 балів у багатопотоковому режимі. Процесор Ryzen™ 9 3950X тепер лідирує за двома важливими напрямами: найвища продуктивність 16-ядерного процесора і найвища продуктивність в одному сокеті центрального процесора. Також була представлена нова поліпшена утиліта AMD Ryzen™ Master, що включає оновлений інтерфейс користувача і нові функції розгону для ентузіастів9. Вона пропонує користувачам простий спосіб вичавити максимальну продуктивність зі своєї системи на базі процесора AMD Ryzen™ для настільних ПК.

Ціна і доступність

Очікується, що процесори сімейства Ryzen™ третього покоління будуть доступні для купівлі з 7 липня 2019 року в провідних інтернет-магазинах. Відеокарти AMD Radeon™ RX 5700 XT і RX 5700 будуть доступні, також починаючи з 7 липня 2019 року, за ціною $499 і $749 відповідно на сайті AMD.com і в провідних інтернет-магазинах. Ювілейна версія відеокарти Radeon™ RX 5700 XT буде доступна в обмеженій кількості, починаючи з 7 липня, за ціною $499 на сайтах AMD.com. і JD.com. Очікується, що процесор 3-го покоління AMD Ryzen™ 9 3950X надійде в продаж у вересні 2019 року і буде доступний за ціною $749 у провідних інтернет-магазинах.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі