Компанія Canon Україна організувала майстер-клас від спортивного фотографа світового рівня

Компанія Canon Україна організувала майстер-клас від спортивного фотографа світового рівня
3 грудня 2015 року на території київської галереї «АртПРИЧАЛ» відбувся майстер-клас всесвітньо відомого професійного фотографа, Canon-амбасадора Само Відіча. Воркшоп був організований компанією Canon Україна спеціально для членів CPS (європейської програми Canon Professional Services) та журналістів у пізнавально-розважальному форматі. Захід відкрив Ференц Торок, технічний спеціаліст європейської штаб-квартири Canon.
Словенський фотограф Само Відіч є автором великої колекції рекламних фоторобіт для найбільш популярних спортивних брендів, а також для компанії Red Bull та інших. З-поміж професійної фототехніки талановитий майстер надає перевагу саме фотокамерам Canon.
Іменитий фотограф розказав учасникам майстер-класу про специфіку роботи зі спортсменами, проведення зйомок під час змагань. «Коли працюєш зі спортсменами, знімаєш автогонки та інші змагання, зазвичай час для того, аби зробити знімок дуже обмежений. Немає коли замислюватися про дотримання яких-небудь канонів фотографії, потрібно просто постаратися зловити хороший момент», – говорить Само Відіч.
Раніше, коли Само Відіч готувався до зйомок, то писав цілі аркуші про те, що потрібно зробити аби отримати хороші фотографії. Зараз він намагається максимально спростити процес роботи, тому що спортсмени не хочуть пробігти зайві 20 метрів, зробити зайвий підхід заради ідеального кадру. Само Відіч завжди виїжджає на місце зйомки заздалегідь, шукає вигідні точки установки штативу, прораховує вдалі ракурси. А коли починаються змагання, робить серію вдалих знімків за 15-20 хвилин.
Само Відіч радить фотографам шукати нові підходи до постановки кадрів, аби постійно вдосконалювати свій стиль. Наприклад, він ніколи не буде фотографувати з тієї точки, де вже стоїть десять інших фотографів. Само Відіч обирає найбільш неочікувані ракурси, і інтуїція його ніколи не підводить.
Після зйомок Само Відіч практично одразу відправляє клієнтам готові фотографії, так як не витрачає час на постобробку зображень. «Я по-справжньому люблю свою роботу і намагаюся одразу довести її до ідеального стану в процесі зйомок. Як людина, що починала фотографувати ще в ті часи, коли використовувалася фотоплівка, я не обробляю знімки в Photoshop. Краще якісно попрацювати на локації, правильно виставити світло і зробити хороший кадр одразу, а не сидіти потім 2-3 години в редакторі», – ділиться Само Відіч.
Динамічними фотомоделями під час майстер-класу були багатократні чемпіони України з брейк-дансу та футбольного фрістайлу. Фотографуючи ці виступи, Само Відіч продемонстрував, як краще знімати об’єкти під час руху, щоб кадр вийшов чітким, яскравим та неперевершеним. До того ж сама локація заходу на березі Дніпра втілила в собі концепцію Canon Urban Art, перетворившись саме в таке місце, де хочеться зупинити плин часу.
За словами сервіс-менеджера компанії Canon Україна Тимофія Тишкова, компанія буде й надалі організовувати цікаві, пізнавальні заходи для членів CPN та користувачів техніки Canon.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі