Компанія EY надасть послуги фінансового радника під час реалізації проєкту будівництва 6-го енергоблоку на Слов’янській ТЕС

Компанія EY надасть послуги фінансового радника під час реалізації проєкту будівництва 6-го енергоблоку на Слов’янській ТЕС
ПАТ «Донбасенерго» залучило компанію EY в якості фінансового радника до реалізації проєкту будівництва шостого енергоблоку на Слов'янській ТЕС.

Компанія EY супроводжуватиме процес отримання державної гарантії України, переговорний процес із Банком Китаю (Bank of China), а також іншими банківськими установами щодо залучення фінансування для покриття фінансових зобов’язань ПАТ «Донбасенерго» за проєктом.

ПАТ «Донбасенерго» вже провело відкритий конкурс та підписало ЕРС-контракт на будівництво шостого енергоблоку. Реалізація цього проєкту матиме комплексний ефект на розвиток сектору електроенергетики України та економіки в цілому, зокрема очікується:

► створення близько 350 додаткових робочих місць в індустрії та ще 1 500 на період будівництва;
► залучення інвестиції на суму близько 700 млн дол. США;
► збільшення податкових надходжень до державного та місцевого бюджетів;
► потенційне зменшення ціни на електроенергію для кінцевих споживачів.

Партнер, керівник відділу супроводу угод EY в Україні, Богдан Ярмоленко зазначив: «Ми маємо за честь ділитися нашою експертизою й допомагати ПАТ «Донбасенерго» в реалізації унікального для України проєкту. Він є як ніколи на часі для нашої держави і для китайських партнерів. Китайська сторона, відновлюючись після пандемії, зацікавлена у великих проєктах. І ще більшого значення цей проєкт матиме для відновлення економіки України: згідно досліджень кожен долар, вкладений в інфраструктуру, в середньому дає мультиплікатор 1,4 зростання ВВП. До того ж Україні конче потрібні історії успіху залучення іноземних інвестицій. Такі значні проєкти, зазвичай, вимагають підтримки з боку держави».

«ПАТ «Донбасенерго» самостійно вже інвестувало близько 40 млн дол. США в реалізацію даного проєкту. До того ж Товариству необхідно в сукупності вирішити ряд складних індивідуальних завдань, включаючи отримання державної гарантії, необхідної для забезпечення фінансування з боку китайської сторони, узгодити з Банком Китаю прийнятні для проєкту умови кредитування, а також забезпечити інші необхідні форми підтримки. Наша роль полягає в тому, щоб враховуючи наш досвід та експертизу, допомогти комплексно збалансувати інтереси сторін для успішної реалізації проєкту»,− додає Михайло Приходько, старший менеджер відділу супроводу угод EY в Україні.
Провідний економіст з фінансової роботи EY в Україні, Євгеній Азімов зазначив: «Реалізація проєкту, окрім ефекту для економіки, також відповідає стратегічним цілям держави:

► Підвищення надійності постачання та безпеки роботи енергосистеми України через створення нових маневрових потужностей, які будуть використані для балансування відновлюваних джерел енергії та забезпечення повної інтеграції з ENTSO-E;
► Реалізація на практиці нових екологічних стандартів виробництва електроенергії, застосування яких постійно відкладається щодо теплової генерації, та відповідне зменшення викидів забруднюючих речовин».
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі