Компанія SES масштабувала систему супутників навколоземної орбіти, запустивши ще 4 супутники O3b

Компанія SES масштабувала систему супутників навколоземної орбіти, запустивши ще 4 супутники O3b
Чотири додаткових супутника збільшили угруповання навколоземної орбіти (MEO) компанії SES, забезпечивши ще кращу доставку сигналу з низьким рівнем затримки, покращену якість послуг передачі даних, а також ознаменували перехід на систему MEO наступного покоління.

Компанія SES повідомила, що чотири супутники O3b середньої навколоземної орбіти (MEO) були успішно запущені компанією Arianespace з космічного центру Куру, Французька Гвіана, 4 квітня, о 14:03 за місцевим часом.

Запуск ракети-носія «Союз» із супутниками зв'язку ознаменував важливу віху в історії навколоземного угруповання супутників O3b компанії SES, довівши їхню кількість до 20 і здійснивши перехід на систему MEO наступного покоління. Послідовне збільшення угруповання означає, що додаткові супутники допоможуть поліпшити покриття по всьому світу. Це дозволить мережам SES забезпечити більшу доступність і надійність послуг для задоволення зростаючого попиту на мережеві додатки на урядовому, телекомунікаційному, хмарному, морському та енергетичному ринках. Супутники були побудовані компанією Thales Alenia Space.

Як єдине широкосмугове угруповання негеостаціонарної супутникової орбіти (NGSO), яке пройшло експлуатаційну та комерційну перевірку, система MEO O3b стала успішною з моменту її першого запуску в 2013 році. Це єдина супутникова система, яка в даний час забезпечує високопродуктивні послуги підключення до даних, які можна порівняти з послугами доставки даних через оптичне волокно, сертифіковані послуги MEF Carrier Ethernet і сертифіковані хмарні послуги підключення. Унікальна високопродуктивна система супутників O3b стала ключовою в реалізації стратегії компанії SES, спрямованої на досягнення її мети  змінити життя на краще шляхом об'єднання людей. Її позитивний вплив відчувають клієнти, що працюють сьогодні майже в 50 країнах:

• Надання переваг мобільним мережам з більш ніж 15 мільйонами кінцевих користувачів
• Обслуговування 4 з 6 найбільших нафтогазових компаній на ключових офшорних ринках
• Розширення можливостей підключення на судах 4 з 5 провідних світових круїзних ліній
• Робота з урядовими та гуманітарними установами з відновлення зв'язку для мільйонів людей, які постраждали від стихійних лих в Перу та Пуерто-Ріко

«Цей запуск знаменує собою дуже важливий крок на шляху розвитку системи супутників O3b. Ми почали цей проект зі сміливою метою змінити життя на краще шляхом об'єднання людей. Ми хотіли створити значущий вплив, і нам це вдалося. Ми підключили високопродуктивний Інтернет там, де він був недоступний. Ми відновили зв'язок в зонах лиха. Ми змінили уявлення про те, що в морі не може бути такого ж зв'язку, як і на суші. І ми зробили хмару доступною для підприємств там, де це було раніше неможливо,  заявив генеральний директор SES Networks Джон-Пол Хемінгуей.  Цей запуск завершує створення системи з 20 супутників першого покоління O3b, а також є переходом до нашої системи MEO наступного покоління  O3b mPOWER, єдиною повністю фінансованою широкосмуговою системою NGSO, що розробляється сьогодні. Коли в 2021 році запуститься O3b mPOWER, SES значно збільшить масштаб нашої перевіреної моделі O3b  сприяючи цифровому перетворенню та впровадженню хмарних технологій практично всюди на планеті».

Угруповання супутників O3b, розташоване майже в 8000 км над поверхнею Землі, забезпечує продуктивність, еквівалентну оптоволоконному кабелю, і має велике географічне охоплення, забезпечуючи доставку високопродуктивних мереж і рішень для передачі даних, включаючи хмарні сервіси та додатки, по всьому світу.
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі