Компанії АББ та Ballard Power Systems спільно розроблятимуть чисту від викидів енергетичну установку на паливних елементах

Компанії АББ та Ballard Power Systems спільно розроблятимуть чисту від викидів енергетичну установку на паливних елементах
Компанія АББ, лідер з передових технологій, та Ballard Power Systems, провідний в світі постачальник інноваційних рішень паливних елементів для екологічно чистої енергетики, підписали «Протокол про наміри» про розвиток енергетичної системи на паливних елементах наступного покоління для екологічно чистого електричного морського транспорту.

За прогнозами, енергетична система на паливних елементах, яка буде спільно спроектована, розроблена, та сертифікована компаніями АББ та Ballard Power Systems, відіграватиме важливу роль у прискоренні широкомасштабного впровадження екологічно чистих рішень для електричного морського транспорту та допомагатиме судновласникам відповідати зростаючим вимогам ведення екологічно чистого бізнесу.

Компанії АББ та Ballard Power Systems застосують існуючі технології «кіловат-діапазону» для паливних елементів та оптимізують їх, щоб створити передове рішення «мегават-діапазону», здатне забезпечувати електроенергією великі судна. З потужністю генерації електроенергії 3 МВт (4 000 к.с.) нова система буде розташована в одному модулі, розміром не більше ніж традиційний морський двигун, що працює на звичайному паливі.

«Цей “Протокол про наміри” є важливим наступним кроком у наших постійних відносинах з АББ, лідером ринку з інновацій у рішеннях для морської галузі, – зазначив Роб Кемпбел, комерційний директор компанії Ballard Power Systems. – Морська галузь, що швидко розвивається, представляє захоплюючі можливості зростання для технологій паливних елементів, чистих від викидів. І попередні розробки та впровадження компанією Ballard систем паливних елементів ПEM «мегават-діапазону» для використання на суші, дають нам критично важливий досвід та знання для ефективного співробітництва при розробці екологічно чистих енергетичних рішень для ключових застосувань у морській галузі».

Системи паливних елементів можуть мати різні застосування для суден, такі як забезпечення електроенергією для роботи судна, як готелю під час стоянки чи перебування у доку, або живлення силової установки, коли судно перебуває у морі. На початковому етапі співробітництво буде зосереджено на розробці енергетичних систем на паливних елементах для пасажирських суден.

Паливні елементи з мембранами протонного обміну (ПЕМ) перетворюють хімічну енергію з водню на електроенергію завдяки електрохімічній реакції. Вони не передбачають згоряння, перетворюючи паливо безпосередньо на електроенергію, тепло та чисту воду. Завдяки використанню відновлюваних джерел для виробництва водню, весь енергетичний ланцюг може бути екологічно чистим.

«Наступне покоління суден – електричних, цифрових і підключених у мережу – потребуватиме джерел енергії, які не тільки зможуть задовольнити зростаючі вимоги щодо ефективності використання палива, але також дозволять зробити судноплавство більш екологічно чистим та безпечним, – зазначив Петер Тервіш, президент бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація». – Ми дуже раді співпрацювати з компанією Ballard Power Systems над розвитком технологій паливних елементів наступного покоління, що забезпечуватимуть енергією судна майбутнього».
Компанія АББ вже бере активну участь у спільному розвитку технологій паливних елементів для морської галузі, включаючи дослідження, тестування та впровадження пілотних установок.

АББ є одним з провідних в світі постачальників для екологічно системного транспорту, включаючи морські судна. Роль АББ як фаворита в технологіях для екологічно чистих перевезень полягає в тому, щоб оснастити морську галузь електричними, цифровими та підключеними у мережу рішеннями, які максимізують повний потенціал суден та зрештою дозволяють зробити морську галузь безпечною, ефективною, та екологічно чистою.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі