Країна з ризиками і великим потенціалом - результати опитування щодо бізнес-клімату в Україні

Країна з ризиками і великим потенціалом - результати опитування щодо бізнес-клімату в Україні
Американська торговельна палата в Україні спільно з компанією-членом Палати Citi Ukraine представила результати опитування щодо бізнес-клімату в Україні. Це опитування проводилось серед керівників компаній-членів Американської торговельної палати в Україні, а його результати представлені на Інвестиційному форумі RE:think у Маріуполі.

В опитуванні взяли участь топ-менеджери зі 110 компаній-членів Палати. 82% планують розширити свій бізнес в Україні в найближчі 5 років.

88% опитаних прогнозують зростання доходів своїх компаній у 2019 році, 65% збільшують інвестиції в Україну та 64% відзначають покращення інвестиційного клімату.

Найбільш привабливими складовими ведення бізнесу в Україні для інвесторів стали таланти (51% респондентів), помірні витрати на оплату праці (51%) та значний доступ до європейського ринку (44%).

84% опитаних вважають, що органи державної влади України декларують намір у найближчі 5 років продовжувати відкривати ринок України для іноземних інвестицій.

Для 85% респондентів сільське господарство виявилося найбільш привабливою галуззю для інвестицій. На другому місці – ІТ (73%), на третьому – енергетика та відновлювані джерела енергії (45%).

74% опитаних вважають суди найбільшою перешкодою для ведення бізнесу в Україні. На другому місці податкові органи (51%), замикають трійку правоохоронні органи (48%).

«Бізнес-спільнота висловлює стриманий оптимізм щодо нового інвестиційного клімату в Україні – 82% компаній-членів Американської торговельної палати в Україні планують розширити свій бізнес в Україні. Верховенство права – головний виклик, який потребує негайного вирішення. Ключовими галузями для інвестицій є сільське господарство, ІТ та відновлювана енергетика. Українська влада повинна сфокусуватися на подальшому розвитку цих напрямів, існує занепокоєння, що нове законодавство може перешкоджати їхньому подальшому зростанню», – прокоментував результати опитування Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні.

Американська торговельна палата в Україні представляє понад 600 компаній-членів – найбільших інвесторів та міжнародних компанії, які працюють в Україні. З 1992 року Палата доносить голос бізнесу до органів державної влади.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі