Курс на цифровізацію: ломбарди почали використовувати мобільний застосунок Дія

Курс на цифровізацію: ломбарди почали використовувати мобільний застосунок Дія
Національна мережа ломбардів «Скарбниця» першою запропонувала клієнтам інноваційний державний застосунок Дія на противагу паперовим документам. Відтепер українці, власники ID-карток та нових закордонних паспортів, зможуть отримувати послуги у ломбардах цієї мережі лише зі смартфоном.

Ще влітку минулого року Міністерство цифрової трансформації повідомило про те, що Національний банк України дозволив небанківським фінансовим установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи з державного мобільного застосунку Дія.

Натомість вже сьогодні перші ломбарди підхопили це нововведення та розпочали надавати фінансові кредити, приймаючи копії документів клієнтів із застосунку Дія.

Наразі в компанії «Скарбниця» сервіс використання електронних документів із застосунку Дія доступний у 100% відокремлених підрозділів. Верифікація клієнтів здійснюється у відділеннях за допомогою цифрової ID-карти або закордонного паспорта нового зразка.

Керівник відділу інновацій мережі ломбардів «Скарбниця», Сергій Махота зауважив, що у компанії, починаючи з 2019 року, всі клієнти мають можливість обслуговуватись без паперових оригіналів документів, користуючись власною розробкою компанії - сервісом SkarbID. Після отримання дозволу від регулятора небанківського сектору на використання застосунку Дія, ломбард «Скарбниця» зробив ще один крок назустріч інноваціям, долучившись до проєкту, який пришвидшить процес обслуговування клієнтів та підвищить якість надаваних послуг.

“40% клієнтів мережі досить активно підхоплюють інноваційні сервіси для обслуговування у ломбардах «Скарбниця» З урахуванням нових можливостей, що відкриває перед нами Дія, прогнозуємо, що цей показник буде зростати, а клієнти високо оцінять вигоду для себе від використання цифрових технологій, безготівкових розрахунків та дистанційних сервісів. Саме на цих трьох стовпах і будуть базуватись конкурентні переваги всіх учасників ломбардного бізнесу" - переконані у «Скарбниці».

_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі