Lactalis Group придбає «Бель Шостка Україна»

Lactalis Group придбає «Бель Шостка Україна»
Французькі корпорації Bel Group та Lactalis Group розпочали ексклюзивні переговори, підписавши односторонню обіцянку, згідно з якою Lactalis, зокрема, придбає Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland, бренд Leerdammer та всі суміжні права, а також «Бель Шостка Україна».

Про це повідомили в Bel Group, пише видання AgroTimes.

Sicopa, дочірня компанія Bel, передасть зазначені активи компанії Lactalis в обмін на 1 591 472 акції Bel (23,16% акцій), що належать Lactalis. Після угоди Lactalis матиме 0,9% акцій Bel.

Зазначається, що на 31 грудня 2020 року доходи Leerdammer та Bel Shostka Ukraine становили приблизно 500 млн євро, з яких 350 млн євро – доходи Leerdammer, операційний прибуток – близько 25 млн євро.

Bel нарощує свою стратегічну дорожню карту задля стимулювання зростання трьох сегментів ринку, що доповнюють один одного, – молочного, фруктового та рослинного.

Для Leerdammer ця угода означає унікальний шанс отримати підтримку Lactalis, виробника молочної продукції №1 у світі, зауважив голова та генеральний директор Bel Group Антуан Фіве.

«Ця угода відкриває нам нідерландський ринок сиру та виробництво в Нідерландах на трьох заводах, – підкреслив голова Lactalis Group Еммануель Беньє. – Передача нам італійських, німецьких та українських дочірніх компаній Bel сприятиме збільшенню наших потужностей у цих країнах, що сприятиме як продажам Leerdammer, так і інших продуктів Bel на цих ринках».

Як повідомлялося, Lactalis Ingredients розробив термостійке сухе молоко для виробництва згущеного молока.

Довідка
ПАТ «Бель Шостка Україна» випускає тверді й плавлені сири ТМ «Шостка», плавлені сири ТМ «Весела Корівка», є імпортером і дистриб’ютором сирів Mini Babybel, Kiri, Leerdammer і «СирХрум».
Lactalis Group володіє в Україні двома молокопереробними заводами в Миколаївській і Дніпропетровській областях. Випускає продукцію під ТМ President, Lactel, Galbani, Societe, «Дольче», «Фанні», «Лактонія», «Локо Моко» й інші.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі