Lenovo запрошує подивитися на віртуальні скульптури – новий вид мистецтва в Україні

Lenovo запрошує подивитися на віртуальні скульптури – новий вид мистецтва в Україні
Компанія Lenovo запрошує гостей та мешканців Києва відвідати віртуальну експозицію сучасної скульптури «Умовний спосіб». Зануритися у віртуальний світ і побачити арт-об'єкти, які існують лише у віртуальній реальності, відвідувачі виставки зможуть за допомогою інноваційних продуктів Lenovo: VR-шоломів Lenovo Explorer та ігрових ноутбуків Legion Y520.

Новаторська для України виставка віртуальних скульптур «Умовний спосіб» відкривається 11 травня у галереї «Митець». В експозиції представлені роботи восьми українських художників, які вперше працювали з технологією віртуальної реальності (VR). Для цього деякі ескізи спочатку були відскановані в 3D, а потім доопрацьовані спеціально для VR, а деякі – створені виключно віртуально. Відвідувачі зможуть побачити найрізноманітніші скульптури: гігантських розмірів, дивні, футуристичні, з найнесподіваніших ракурсів. Технічною реалізацією проекту займалася київська VR/AR студія Indium Lab. Цей проект – яскравий приклад поєднання сучасного мистецтва та новітніх технологій в Україні.

На виставці «Умовний спосіб» представлені роботи відомих скульпторів: Назара Білика, Олексія Золотарьова, Олександра Дяченка, Катерини Бучацької, Петра Гронського, Данила Шуміхіна, Івана Підгайного та Аліси Забой.
Катерина Рай, куратор виставки «Умовний спосіб»:

«Віртуальний світ дозволяє уникнути незручностей та обмежень звичної реальності. У цьому проекті ми хочемо торкнутись питання інституціонального розвитку української культури. Художники запропонують зануритись у світ віртуальної реальності, щоб мати змогу оцінити свої реальні можливості у безмежному світі поки що віртуальних прагнень».

Віталій Годзула, керівник підрозділу планшетів і VR-продуктів компанії Lenovo в Україні:

«Стрімкий розвиток технології віртуальної реальності вже сьогодні відкриває перед виробниками контенту нові способи взаємодії з аудиторією і нові перспективи. Тепер її можливості не обмежуються ігровою індустрією. І ми раді, що Україна йде в цьому напрямку в ногу з усім світом. VR проникає практично в усі сфери нашого життя, і цей процес все більш очевидний. Шолом віртуальної реальності Lenovo Explorer був презентований в Україні минулого року, а вже сьогодні він допомагає реалізовувати арт-проекти українських скульпторів. Що буде далі? Освітні програми, засновані на віртуальній реальності? Спеціальні програми для архітекторів і дизайнерів, конструкторів і лікарів? Достеменно, так, і чекати впровадження таких проектів доведеться недовго. Які ще перспективи застосування для пристроїв VR? Час покаже, і, судячи зі швидкості розвитку VR технологій, вже дуже скоро ми станемо не лише свідками, але й користувачами багатьох девайсів зі сфери віртуальної реальності».

Шолом віртуальної реальності Lenovo Explorer і потужний ігровий ноутбук Legion Y520 стануть для відвідувачів виставки своєрідними провідниками у світ сучасного мистецтва. Віртуальні скульптури не існують у реальності, побачити їх можна за допомогою інноваційних технологій Lenovo:

• невелика вага та зручна конструкція Lenovo Explorer дозволять насолоджуватися переглядом VR-скульптур, не відчуваючи втоми від гаджета;
• роботу експозиції упродовж дня будуть підтримувати продуктивні ігрові ноутбуки Legion Y520 із продуманою системою охолодження.

Подивитися віртуальні скульптури можна кожному з 12 до 18 травня за адресою: вул. Велика Васильківська, 12, галерея «Митець». Виставка відкрита для відвідувачів з 11.00 до 19.00; вхід вільний.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі