Лише 25% компаній в Україні достатньо цифровізовані, щоб ефективно працювати на карантині

Лише 25% компаній в Україні достатньо цифровізовані, щоб ефективно працювати на карантині
В Україні найнижчий рівень ВВП у Європі не через те, що погане керівництво держави, а через те, що ми ведемо неефективний бізнес. Про це під час п'ятої зустрічі марафону «БрейнШторм марафон» повідомив провідний український ІТ-бізнесмен, один з найбільших інвесторів у сфері інформаційної та кібербезпеки країни, співінвестор платформи БІЗНЕС 100 Олександр Кардаков.

За його словами, лише близько 25% компаній в Україні достатньо цифровізовані для того, щоб ефективно продовжувати працювати протягом карантину. Саме тому карантин – хороший привід розпочати цифровізацію своєї компанії, перевести значну частину інформації в онлайн, створити усі необхідні бази даних, адже первинної інформації у цифровому вигляді немає ніде. Навіть в міністерствах 80% працівників займаються тим, що збирають первинну інформацію по крупицях, якось її систематизують і тоді приймають рішення. І це у випадку, коли усі зацікавлені у результаті. Якщо не зацікавлені, то ще гірше.

«Тобто цифровізацію кожен керівник має почати з себе. Він має бачити усю основну інформацію, усі основні цифри по процесах у його компанії на одному екрані. І не програмісти мають вирішити, що бачить керівник, а керівник говорить програмістам про свою потребу у конкретній інформації», — говорить він.

За словами Олександра Кардакова, кожен бізнес розвивається самостійно і кожен керівник бізнесу на окремому етапі його розвитку має самостійно розуміти, яка інформації для нього є зараз критичною. Коли бізнес переходить до іншого етапу, змінюється пріоритетна інформація, і керівник одразу має поставити задачу програмістам щось, що вже хвилює менше, з екрану приховати, а щось навпаки додати.

«Я маю бачити на екрані актуальну інформацію, щоб нікому не телефонувати і не просити доповідати, витрачаючи свій час і час працівника. Я реагуватиму лише тоді, коли помічу проблему, покращення чи можливість для вдосконалення», — пояснює Олександр Кардаков.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі