Microsoft Azure – перший хмарний сервіс на базі AMD EPYC™

Microsoft Azure – перший хмарний сервіс на базі AMD EPYC™
6 грудня 2017 р. – Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про розробку перших відкритих хмарних сервісів на базі процесорів AMD EPYCTM. Напередодні виходу новітніх віртуальних машин серії L, що оптимізовані для зберігання даних, в центрах обробки даних Microsoft Azure були встановлені процесори AMD EPYC. Сімейство віртуальних машин Lv2 буде користуватися усіма перевагами великої кількості ядер і підтримки сумісності процесорів AMD EPYC.

«Ми дуже раді співпраці з проектом Microsoft Azure, і привнести потужність наших процесорів AMD EPYC в роботу їхнього центру обробки даних, – говорить Скотт Ейлор, віце-президент і генеральний менеджер компанії AMD з корпоративних рішень. – Користувачі отримають широкі можливості для зберігання даних і виконання інших завдань, що надаються їм завдяки включенню процесорів AMD EPYC в Azure. Ми з нетерпінням чекаємо продовження нашої тісної співпраці з командою Microsoft Azure в нових проектах протягом 2018 року».

Корі Сандерс, директор з обчислень Azure в Microsoft, заявляє: «Ми раді включити новий процесор EPYC від компанії AMD до нашого Microsoft Azure і наступні покоління віртуальних машин серії L. Нова серія Lv2 буде забезпечувати великий обсяг вводу-виводу і високу щільність зберігання, завдяки чому EPYC – ідеальний варіант для більшого обсягу завдань, який забезпечать користувачі Azure. Нам сподобалось тісно співпрацювати з AMD в роботі над нашим хмарним обладнанням нового покоління Microsoft Project Olympus. Ми вважаємо, що Project Olympus стане основою майбутньої співпраці між Microsoft і AMD, і з нетерпінням чекаємо додавання нових обчислювальних машин з вигідними можливостями вводу-виводу, щільності та пропускної властивості пам’яті, що представлені процесорами AMD EPYC».

Обладнання серії Lv2 працює на базі процесора AMD EPYC 7551 з частотою ядра 2,2 ГГц, що підвищується до 3,0 ГГц при прискоренні одного ядра. Кожний процесор AMD забезпечує роботу до 128 ліній інтерфейсу PCI Express, що дозволяє здійснювати обмін даними з безпрецедентною кількістю NVMe-дисків. У результаті можливості взаємодії збільшуються на 33% у порівнянні з доступними на сьогоднішній день двосокетними серверами.

Віртуальні машини Lv2 будуть доступні в комплектації від восьми і до 64 віртуальних процесорів, з прямим доступом до 4 TБ пам’яті при максимальній комплектації. Вони за замовчуванням будуть підтримувати преміум-диски Azure, а також сприяти прискоренню мережевих можливостей, які будуть забезпечувати флагманську пропускну можливість серед усіх хмарних сервісів. Завдяки унікальним можливостям, що забезпечуються процесорами AMD EPYC і Microsoft Azure, Lv2 ідеально підходить для інтенсивного зберігання даних.

Пристрої серії Lv2 основані на розробках Project Olympus компанії Microsoft, що вперше представлені трохи більше року тому як обладнання гіпермасштабуємої системи зберігання хмарних даних нового покоління. Ця революційна розробка стане новим зразком для розробки апаратного забезпечення спільноти Open Compute Project.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі