«Миронівський хлібопродукт» розпочне будівництво біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці

«Миронівський хлібопродукт» розпочне будівництво біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці
6 березня 2017 року голова правління агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) Юрій Косюк анонсував проект з будівництва нового біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці.

Цей проект буде реалізовано у рамках запланованого розширення Вінницького птахокомплексу та передбачає 2 етапи. В першому – заплановано переробку 460 тонн курячого посліду на добу, у другому планується подвоєння цього об’єму. Наприкінці будівництва у 2020 році проектна потужність складе 20 МВт. Орієнтовна вартість
біокомплексу близько –27 млн дол.

«Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, але й у світі. І його найголовніша складова – це екологічність, – зазначив Юрій Косюк. – По-перше, ми вирішуємо задачу утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб. Це не тільки перехід на «зелену енергію», але і значні капітальні інвестиції та робочі місця у Вінницькому регіоні».

Як підкреслив Юрій Косюк, реалізація подібних проектів – це реальний крок до енергонезалежності України,
тому МХП завжди готовий ділитись своїм досвідом та практикою з вітчизняними компаніями.

Нагадаємо, що з 2012 року на птахофабриці «Оріль-Лідер», яка входить в холдинг МХП, успішно працює біогазовий комплекс потужністю 5 МВт.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі