Місію культурної дипломатії Української Академії Лідерства в країнах ЄС виконано

Місію культурної дипломатії Української Академії Лідерства в країнах ЄС виконано
Наймасштабніша за роки незалежності України місія культурної дипломатії до країн ЄС – такою стала експедиція студентів Української Академії Лідерства, яка проходила у травні цього року. 250 учасників представляли всі області країни, а також АР Крим.

Подія, приурочена до 25-річчя встановлення дипломатичних стосунків із країнами ЄС, охопила сім країн: Бельгію, Нідерланди, Францію, Німеччину, Швейцарію, Польщу, Австрію. «Експедиції на зразок цієї, на мою думку, – чудовий приклад того, як Україна може розповідати про себе. Важко уявити кращих дипломатів для країни, ніж ці яскраві молоді люди. Для нас, у той же час, приємно, що наша країна опиняється на їхньому радарі. Ця співпраця вигідна для обох країн», – зазначив Люк Якобс, Надзвичайний і Повноважний посол Бельгії в Україні.

Партнерами експедиції виступили Кабінет Міністрів України та галузеві міністерства – з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, закордонних справ, освіти й науки, економічного розвитку й торгівлі. А також посольства Королівства Бельгії, Франції, Королівства Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччини в Україні, представництво Євросоюзу в Україні, «Реанімаційний пакет реформ», агрохолдинг «Астарта» й інші, хто підтримали масштабний проект молодих українських лідерів.

За тиждень студенти Української Академії Лідерства подолали понад 25 тисяч кілометрів, відвідали 22 міста і провели 100 зустрічей із представниками європейських, національних та муніципальних інституцій, активістами громадського сектору, експертами, релігійними і культурними діячами. Паралельно учасники спілкувалися зі звичайними мешканцями європейських міст. За цей час вдалося заприятелювати з понад 25 тисячами європейців.
«В Україні протягом останніх двох років прокинулося нове покоління. Це покоління українців, сповнене енергії, відповідальності та дії. Покоління, яке плекає довіру одне до одного, жертовність не лише на рівні сентименту, а й на рівні відповідальної та усвідомленої волі, щоб перетворити свою країну на простір свободи та гідності. Це покоління українців, які разом мріють про сильну і заможну Україну. Ми повинні дати цій генерації інструменти, які допоможуть реалізувати їхні мрії», – переконаний керівник Української Академії Лідерства Роман Тичківський.

Меседж про те, що Україна є відкритою для світу, що Україна змінюється, а нове покоління готове взятися за цей "капітальний ремонт", – на Заході почули. Адже Євросоюзу потрібно мати впевненість, що майбутні українські лідери поділяють з європейцями спільні цінності, стануть передбачуваними партнерами, готовими змінюватися: і у дрібницях, і в головному.

«Наша мета – зробити так, щоб цінності, навколо яких ми об’єднуємося, ставали щоденними інструментами прийняття рішень. У полі суперечностей, які існують в Україні, саме цінності можуть нас об’єднати. Ми хочемо, щоб українці ставали сильнішими, щоб ми приносили більше користі людству. Насправді можемо робити значно більше цікавого і корисного», – додав пан Роман.

Головним партнером УАЛ Експедиції до ЄС виступив Western NIS Enterprise Fund. «Академія лідерства – один із наших перших проектів. Ми хочемо допомогти цим студентам розвиватися і стати лідерами країни у майбутньому. Ми маємо віру в цю молодь і підтримуємо їх у всіх їхніх активних діях», – зазначила Ярослава Джонсон, президент і головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund, Голова Наглядової Ради Української Академії Лідерства.

Українська Академія Лідерства – це програма особистісного та суспільного розвитку, новий формат навчання для випускників середніх шкіл, що триває 10 місяців і будується на поєднанні елементів фізичного, емоційного та інтелектуального виховання на основі цінностей. Завдання Академії – відібрати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати найкращу підготовку, інструменти для розвитку, які дозволять розкрити себе, обрати свій шлях і в майбутньому практикувати відповідальне лідерство на благо своєї країни. Проект реалізується за підтримки інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Міністерства освіти і науки України.

ТВОРИМО СЕБЕ – ТВОРИМО УКРАЇНУ!
Кожне завтра розпочинається вже сьогодні…



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі