Міжнародний аеропорт «Харків» підбив підсумки роботи в жовтні

Міжнародний аеропорт «Харків» підбив підсумки роботи в жовтні
У жовтні 2020 року пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» досяг 53% обсягу від жовтневого показника минулого року. Нова хвиля захворюваності на COVID-19 та закінчення сезону літніх відпусток знизила активність наших пасажирів. Усього рейсами скористалося 74,3 тисячі людей. З них 68 тисяч — міжнародними, 6,3 тисячі — внутрішніми.

Популярні напрямки жовтня
За весь місяць з аеропорту виконалося 403 вильоти, лише на 26% менше торішнього показника. З них 213 міжнародних і 190 внутрішніх. Кількість внутрішніх рейсів навіть зросла на 23%.

Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ і Даламан. Для українців Туреччина і Єгипет у карантин стали альтернативою туристичним поїздкам до Європи. Станом на 6 листопада, ці країни входять до «зеленої зони» розповсюдження COVID-19 і не мають жорстких обмежень в’їзду.

Показники року
За 10 місяців 2020 року пасажиропотік також склав 53% від торішнього показника.

Авіаперельотами скористалися 588,5 тисячі людей. До порівняння, у 2019 році цей показник був вищий за мільйон.

Усього за цей період виконалося 2 992 вильоти з аеропорту. З них майже дві третини міжнародних.

Пропозиції на зимовий сезон
У новорічний сезон харків’янам будуть доступні щоденні рейси до Шарм-ель-Шейху від авіакомпаній Azur Air Ukraine, SkyUp Airlines і МАУ, щоденні рейси до Стамбула від Turkish Airlines і Pegasus Airlines, а також вильоти щовівторка від МАУ в турецьке місто Кайсері, біля якого розташований гірськолижний курорт «Ерджіес».

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі