Молодіжний симфонічний оркестр України в Австрії

Молодіжний симфонічний оркестр України в Австрії
9 та 10 вересня 2019 Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU та Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик» під керівництвом зіркової диригентки Оксани Линів дали два перші концерти сезону 2019/20 у Музікферайні Ґрац, Австрія.

«Цим виступом, також приуроченим до 75-ліття миру у Європі, ми робимо великий жест за єднання і взаєморозуміння, не тільки у Австрії, але і по всій Європі», - Генеральний секретар Музікферайн (філармонії) Майкл Немет.

Центральне австрійське телебачення ORF:

«Musikverein Graz відкрив сьогодні свій 205-тий сезон незвичайною подією: Молодіжний симфонічний оркестр України виконав грандіозну 9-ту симфонію Бетховена у концерті «За права людини». І не тільки у концертному залі, але і на вулиці»

У програмі рідко виконувана кантата Франца Ксавера Моцарта та грандіозна 9 симфонія Людвіга ван Бетховена.
Кантата «Перший весняний день» Франца Ксавера Моцарта (молодшого сина Амадея Моцарта) ще ніколи не звучала в Європі через ще нерозкриту світові особистість композитора, який 30 років свого життя жив та творив у Львові. Її виконання символізуватиме нерозривність історичних та культурних зв’язків України та Європи, зокрема Австрії.
9-та симфонія Людвіга ван Бетховена вже від свого створення стала символом свободи та єднання народів, а згодом її четверта частина лягла в основу гімну Європейського Союзу. До того ж 2020 рік є ювілейним Роком Бетховена у світі. Виконанням 9-тої симфонії на її батьківщині (прем’єра твору відбулася 1824 року у Відні) Молодіжний симфонічній оркестр України/YsOU та Львівська чоловіча хорова капела «Дударик» символічно відкриють Бетховенський рік в українському культурному секторі.

Солісти концертної програми — зірки української оперної сцени Сусанна Чахоян, Ірина Житинська, Назар Тацишин, Сергій Магера.

Диригент, арт-директор оркестра YsOU, інтернаціонально відома Головна диригентка Опери та філармонійного оркестру м. Ґрац Оксана Линів.

*Молодіжний симфонічний оркестр України/ YsOU — унікальний колектив, аналог національної збірної складається з найталановитіших юних музикантів країни віком від 12 до 22 років. Основна місія проекту - розвиток української музичної культури, поширення її у світі та професіоналізація молодих талантів.

Український інститут - державна інституція, яка просуває українську культуру у світі та розвиває культурні зв’язки між Україною та іншими країнами. Місія Українського інституту - сприяти кращому розумінню і гідному ставленню до України та створювати можливості для взаємодії українців зі світом..

_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі