Можливості 5G: дорожня мапа для операторів

Можливості 5G: дорожня мапа для операторів
Погляд галузей на 5G змінився: компанії, які раніше розглядали цю технологію як футуристичну, зараз використовують її як основу своєї стратегії. На Всесвітньому мобільному конгресі (MWC 2018) компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) анонсувала свій новий аналітичний звіт The guide to capturing the 5G industry digitalization business potential, у якому предстала дорожню мапу, покликану допомогти операторам повною мірою використати можливості технологій 5G і IoT для цифровізації ключових секторів економіки.

У новому звіті Ericsson вивчає понад 400 сценаріїв використання технологій 5G і IoT у 10 галузях: енергетика і житлово-комунальне господарство, обробна промисловість, забезпечення громадської безпеки, охорона здоров'я, громадський транспорт, медіа та індустрія розваг, автопромисловість, фінансові послуги, роздрібна торгівля і сільське господарство. У більш ніж половині з 400 описаних кейсів 5G буде відігравати провідну роль.
Нові можливості для мобільних операторів з 5G

Очікується, що дохід гравців ринку телекомунікацій від цифровізації економіки у 2016-2026 роках буде зростати на 13,6% на рік, при цьому доходи операторів від традиційних послуг будуть збільшуватися лише на 1,5% на рік.
Фахівці Ericsson виділили 9 кластерів застосування 5G, на частку яких припадатиме майже 90% нових можливостей для бізнесу операторів. Найбільший з них - автоматизація в режимі реального часу, здатна в світовому масштабі принести до 101 млрд. доларів до 2026 року. Слідом йдуть поліпшені сервіси відеотрансляції, потенційний дохід від яких до цього часу може скласти 96 млрд. доларів.

Раніше цього року компанія Ericsson випустили ще один звіт -The industry impact of 5G. У ньому було зазначено, що тестові випробування сценаріїв використання 5G почнуться в 2018 році, після чого активність компаній буде швидко рости, і до 2021 року більше 70% з них запустить власні проекти на основі мереж п'ятого покоління. До 2020 року різні сценарії використання будуть впроваджені в обробній промисловості, галузі енергетики та ЖКГ, громадського транспорту та у фінансовій сфері.

Головні драйвери розвитку 5G з точки зору стратегічних перспектив: прагнення отримати перевагу за рахунок використання 5G у числі перших (73%), позиціонування себе як інноваційної компанії (54%), використання можливостей цифрової трансформації (53%) і створення міцної основи для IoT (46%).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі