На 89% підвищена ефективність електроосвітлення на ДТЕК Запорізькій ТЕС

На 89% підвищена ефективність електроосвітлення на ДТЕК Запорізькій ТЕС
На ДТЕК Запорізькій ТЕС виконаний енергоефективний проект по модернізації системи освітлення турбінного відділення блоків 300, 325 МВт. Завдяки заміні старих ламп на 162 енергоефективних LED-світильника, на підприємстві поліпшені умови праці енергетиків і підвищена промислова безпека. Нова система освітлення на 89% ефективніше старих ламп розжарювання і ртутних світильників.

Проект модернізації профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО. Крім світильників у формі «вуликів» зі спеціальними радіаторами, компанія замінила 2,4 км кабельної продукції, встановила нові розподільчі щитки освітлення, впровадила технічний облік електричної енергії, споживаної системою освітлення. А встановлені в рамках проекту сутінкові датчики дозволяють автоматично регулювати рівень освітленості в турбінному відділенні в залежності від рівня природного зовнішнього освітлення.

«Для даного проекту наші фахівці за допомогою спеціальних програм перепроектувати систему електроосвітлення, підібрали оптимальні моделі світильників, забезпечили їх монтаж і введення в експлуатацію. В результаті рівень освітленості в турбінному відділенні відповідає нормативам – 75-215 люкс, в залежності від ділянки. За рік нова система освітлення допоможе зберегти більше 500 тис. кВт∙г, або близько 900 тис. грн. витрат на освітлення», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

«З огляду на успішні результати пілотного проекту, ми плануємо встановити LED-освітлення на ВРП-150/330 кВ і в галереях стрічкових конвеєрів, забезпечивши можливість безпечного обслуговування обладнання транспортування вугілля і електроенергії», – розповів Руслан Шуджан, начальник електроцеху ДТЕК Запорізької ТЕС.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі