Найбільша в світі експериментальна плавуча фотоелектрична електростанція оснащена технологією АББ

Найбільша в світі експериментальна плавуча фотоелектрична електростанція оснащена технологією АББ
Компанія АББ реалізовує енергетичну революцію, сприяючи новому використанню сонячної енергії в Сінгапурі
Дефіцит землі значно обмежив впровадження сонячної енергетики в Сінгапурі. Плавучі сонячні панелі можуть бути дієвою альтернативою для цього міста-держави, оточеного водою. Плавучі панелі можуть бути на 11% ефективнішими, ніж сонячні, що розташовані на коштовній землі. Лідер з передових технологій, компанія АББ забезпечує критично важливі компоненти на знаковій експериментальній фотоелектричній електростанції потужністю 1 мегават. Вона займає площу 1 гектар, або 1,5 футбольних поля. Вироблена електроенергія надходитиме в національну енергомережу, забезпечуючи електроенергією близько 250 домогосподарств.
«Ми пишаємося участю в цьому важливому проекті в Сінгапурі, з нашим технологічним досвідом та предметними знаннями, – зазначив Тарак Мехта керівник бізнес-напряму «Обладнання для електрифікації» компанії АББ. – Цей проект ідеально відповідає нашій стратегії «Наступний рівень» стосовно енергетичної революції і є важливим кроком у співпраці з партнерами, щоб згенерували більше електроенергії з відновлюваних джерел в структуру енергетики майбутнього».
Розташована на водосховищі Tengeh на заході Сінгапуру, ця установка оснащена технологіями, що для сонячних електростанцій, що дозволяють досліджувати ефективність та економічність плавучих сонячних платформ. АББ поставила компанії Phoenix Solar, одному з кількох системних інтеграторів цього проекту, провідні на ринку сонячні інвертори TRIO-50. Ці важливі компоненти перетворюють постійний струм, вироблений сонячними панелями, у змінний струм для використання в електричних мережах. Крім того, автоматичні вимикачі на низьку напругу в литому корпусі захищають електричні ланцюги на воді.
.
Найбільша в світі експериментальна плавуча фотоелектрична електростанція оснащена технологічними рішеннями від АББ

У Сінгапурі – країні площею всього лише 719 км2 та населенням 5,6 млн. – високий середньорічний рівень сонячного випромінювання, близько 1 500 кВт-год/м2, робить сонячні електростанції привабливим джерелом відновлюваної енергії. Плавучі сонячні платформи будуть природно охолоджуватися водою навколо, що значно підвищить ефективність генерації енергії. Згідно досліджень, природній ефект охолодження від води під сонячними батареями робить їх на 11% ефективнішими за сонячні панелі розташовані на землі. Це також дає синергетичний ефект – плавуча платформа допомагає знизити випаровування цінної води.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі