Найвища продуктивність: технологія АББ забезпечує енергією нову канатну дорогу на Цугшпітце

Найвища продуктивність: технологія АББ забезпечує енергією нову канатну дорогу на Цугшпітце
Найсучасніші двигуни та приводи компанії забезпечують безпеку та надійність рекордної гондольної системи на найвищій горі Німеччини

Довгі черги, які чекають, щоб піднятися на найвищу гору Німеччини, відтепер можуть стати історією. І це не єдина історична річ, коли мова йде про нову канатну дорогу з живленням від АББ, яка відкрилася і може перевозити 580 пасажирів за годину на Цугшпітце, гірську вершину в Баварських Альпах, що є найвищою в Німеччині.
Ця канатна дорога побила 3 світові рекорди для канатних, або підвісних систем: зі 127 м, її сталева колона є найвищою, з 1 950 м, вона долає найвищу різницю між висотами, а з загальною довжиною 3 213 м від базової станції до вершини, вона має найдовший проліт.

Ця система замінить стару 50-річну канатну дорогу Айбзе і зможе подолати довгий час очікування на Айбзе, завдяки можливості перевозити майже втричі більше пасажирів за годину.

Створення рекордної нової канатної дороги стало можливим для оператора, компанії Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, завдяки низці інноваційних технологій від АББ, яка має великий досвід з вирішення проблем перевезень в Альпах.

«У Швейцарії більшість канатних доріг та підйомників використовують двигуни та приводи від АББ, – зазначає Ганс-Георг Краббе, голова правління компанії АББ у Німеччині. – Ми дуже раді взяти участь у такому унікальному проекті також і у Німеччині».

Потужна конструкція здвоєного двигуна

Вимоги компанії Bayerische Zugspitzbahn щодо безперебійної роботи та доступності були особливо складними і потребували, щоб система могла працювати 365 днів на рік, незалежно від вітру і погоди. В таких умовах безпечні та комфортні перевезення у повітрі залежать від ідеальної взаємодії двигунів, приводів та механізмів.
Щоб тягнути гондоли на такі великі відстані під крутим ухилом 104% (близько 46°) і зі швидкістю 10,6 м на секунду, потрібна значна потужність, яка забезпечується двома трифазними двигунами змінного струму на 800 кВт від АББ, що розташовані на станції канатної дороги у долині.

Альпійський спадок АББ

З кінця ХІХ ст. АББ створила надійну репутацію завдяки забезпеченню надійного, енергоефективного та безпечного транспортування в альпійському регіоні.

У випадку з відомою на весь світ залізницею Юнгфрау, 9-кілометровою зубчастою залізницею, що почала працювати у 1912 році, АББ відповідала за електрифікацію, яка зробила можливим цей маршрут. Сьогодні технології АББ досі забезпечують безпечне перевезення залізницею Юнгфрау більше мільйона пасажирів на рік – навіть під час сильних снігопадів – до Юнгфрауйоху, що є найвищою в Європі залізничною станцією, розташованою на висоті 3 454 м над рівнем моря.

Також рейковий фунікулер з найкрутішим підйомом в світі нещодавно був введений в експлуатацію в Штоосі у швейцарських Альпах. Це маршрут довжиною 1,7 км, який має дві пасажирські кабіни на 136 пасажирів, оснащені високоефективними електродвигунами, розробленими і виготовленими АББ. Компанія також поставила інші ключові компоненти для цієї системи.

«Сьогодні важливі досягнення в енергоефективності, – зазначає Улі Спінер, керівник відділу продажів, робота з ключовими клієнтами та сервіс АББ, Швейцарія. – Але також, коли йдеться про підтримку, обслуговування та сервіс, ми є найкращими партнерами для операторів канатних доріг».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі