Nemiroff отримав ліцензію на виготовлення спирту

Nemiroff отримав ліцензію на виготовлення спирту
Компанія Nemiroff першою серед приватних підприємств отримала ліцензію на виробництво спирту від Державної податкової служби України, чим завершила юридичний етап приватизації Немирівського спиртзаводу. Про це повідомляє НВ Бизнес.

Таким чином Nemiroff стала першою приватною компанією, яка приватизувала спиртзавод і отримала ліцензію на виготовлення спирту, заявив виробник алкоголю.

«Зараз компанія активно проводить модернізацію виробничих потужностей Немирівського спиртзаводу і готується до запуску виробництва найближчим часом», — також сказано в повідомленні Nemiroff.

Як повідомлялося, в Україні стартувала реформа спиртової галузі - приватні компанії отримали можливість приватизувати заводи Укрспирту. 15 жовтня 2020 року компанія Nemiroff виграла аукціон на придбання непрацюючого на той момент Немирівського спиртзаводу за 55 млн грн.

У компанії заявили, що запуск виробництва планується на початок 2021 року.

Закон про лібералізацію спиртової галузі передбачає, що суб'єктам господарювання будь-якої форми власності надається можливість виробляти етиловий спирт, етиловий ректифікований виноградний спирт, етиловий ректифікований плодовий спирт, зерновий дистилят і біоетанол за умови отримання відповідної ліцензії.

Ліцензія на виробництво спирту видається підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення цілодобового відеоспостереження є підставою для відмови або відкликання ліцензії.



З 1 липня 2021 року дозволяється введення в експлуатацію і видачі дозволів на будівництво нових підприємств з виробництва спирту.

Виробники етилового спирту зможуть реалізувати його вітчизняним споживачам за наявності ліцензії на право оптової торгівлі спиртом.

Закон забороняє участь в приватизації та оренди державних підприємств — виробників спирту резидентам держави-агресора і особам і підприємствам, що діють в інтересах агресора.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі