Ніч Музеїв в ЄрміловЦентрі "Аrt&Fashion *New Dimension* Новий вимір"// 20 травня

Ніч Музеїв в ЄрміловЦентрі
Унікальна експозиція, яка буде існувати лише декілька годин!
Вперше харків’яни побачать роботи Bob Busset.
Гучні прем’єри, серед яких проекти In Form Space та «Слободні» Марини Лосєвої.

Протягом останніх десятиріч одяг все частіше з'являється в галерейних просторах та претендує на роль самодостатнього об'єкту сучасного мистецтва. А фешн-критики, теоретики моди та мистецтвознавці гаряче дискутують на тему, де пролягає межа між утилітарним, миттєвим, модним та справжнім, непорушним, натхненним. І де закінчується haute-couture і починається "чисте мистецтво". А більшість передових дослідників моди як культурного феномену стверджують, що дизайнери одягу - це теж художники, що створюють концепції, а своїм матеріалом обрали тканину і сучасні фешн-технології. І разом з цим, які б питання не піднімали сьогодні культурологи, очевидним є те, що мода на самому глибокому та естетичному рівні вже, поза всяких сумнівів, зайняла своє гідне місце серед найвпливовіших напрямків сучасного мистецтва, і є важливою складовою культурного коду суспільства. А на перетині моди та інших жанрів сучасного мистецтва народжуються абсолютно нові витвори.

Даний проект – це платформа, на якій українські митці, що працюють в різних галузях: дизайні одягу, фотографії, медіа-арті і т.д. мали б змогу представити свою творчість, і тим самим познайомити глядача з унікальними роботами на межі арту і фешну.

Art&Fashion *New Dimension*- це перший в Україні масштабний захід, спрямований на розвиток та популяризацію моди як особливого жанру мистецтва. Мета заходу включає декілька складових:

- Створення особливого арт простору, де одяг би сприймався поза межами утилітарного призначення, та виступав самодостатнім арт-об'єктом.

- Сприяння розвитку нових жанрів мистецтва, що знаходяться на перетині моди та мистецтва.

- Залучення митців різних жанрів до співпраці.

- Розвиток культури одягу та арт-образів в сфері моди та стилю.

- Популяризація візуального мистецтва в галузі арт і фешн.

- Створення можливостей для професійного розвитку митців.

- Формування позитивного іміджу Харкова, як творчого міста.

- Сприяти інтеграції українських митців в світовий мистецький простір.

Проект має на меті перетворитися на щорічний фестиваль Аrt & Fashion *New Dimension*.



Куратор проекту: Марина Лосєва

Учасники: Bob Basset/ Сергій Петров, Гараж Хаб, Арт-проект In Form Space, Platie, Оксана Косенко, Костянтин Зоркін, Сандро Гарібашвілі, Марина Лосєва, Ольга Чурилова, Даша Ракова, Олена Герасімова, Костянтин Пономарьов, студія Інни Педан, Анна Мельникова.

В програмі Ночі Музеїв в ЄрміловЦентрі – виставка, інсталяції, перформанс, концептуальні покази, відео, лекції та кураторські екскурсії.

Про куратора проекту:
Марина Лосєва - теоретик моди, культуролог, фешн-консультант, засновниця проекту Ukrainian Fashion Education Group. Автор низки статей та лекцій в галузі моди та стилю. Автор оосвітньої програми Junior Fashion School. Фешн-редактор порталу Robinzon TV (2013-2015 г.г.) Практикуючий фешн-стиліст, дизайнер.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі