Норвежці побудують в Україні найбільшу берегову станцію

Норвежці побудують в Україні найбільшу берегову станцію
Найбільшу у Європі берегову вітрову станцію збудує в Україні норвезька компанія ЕН-БІ-ТІ. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Ціна проекту — 1 млрд 400 млн доларів. Будуватимуть станцію у Запорізькій області, неподалік Мелітополя. Почнуть роботи уже за кілька тижнів, а завершити будівництво планують у 2023 році. Норвезькі партнери планують звести близько 150 вітроустановок на території двох ОТГ.

Загальна потужність майбутньої ВЕС — майже 800 МВт.

Раніше повідомлялося про те, що «зелена» енергія в Британії через 2 роки буде дешевше вугілля і газу. У Великобританії за рахунок роботи офшорних вітряних станцій, що виробляють електрику, прогнозують зниження вартості електроенергії. Експерти говорять про те, що відновлювана енергетика близька до того, аби довести свою ефективність та економічну привабливість у порівнянні з викопними різновидами палива. Коли це станеться, буде дано старт новому етапу її розвитку.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі