Нотаріус вже кілька разів позбавляв «Дельта Банк» права власності на різні активи на підставі сфальшованих документів

Нотаріус вже кілька разів позбавляв «Дельта Банк» права власності на різні активи на підставі сфальшованих документів
Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Щур Олег Іванович вже неодноразово на підставі сфальшованих документів здійснював переоформлення права власності на активи АТ «Дельта Банк» на третіх осіб.

Так, під час перевірки з’ясувалось, що 16 січня 2017 року вказаний нотаріус провів державну реєстрацію припинення права власності «Дельта Банку» на сім земельних ділянок вартістю більше 90 млн грн., що розташовані у Бориспільському районі Київської області. Натомість, нотаріус Олег Щур здійснив реєстрацію права власності на вказані земельні ділянки за іншою юридичною особою (ВАТ «ПРОМАГРОБУДІНВЕСТ»).

Підставою для внесення таких записів до Державного реєстру стало сфальшоване рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 19 січня 2006 року в справі №2-47/2006.

Земельні ділянки були передан і в іпотеку Національному банку України в забезпечення повернення кредитів рефінансування. У рамках ліквідації АТ «Дельта Банк» вони мають бути продані, а виручені кошти повинні піти на задоволення вимог забезпеченого кредитора банку.

Згідно з чинним законодавством, з 02 листопада 2016 року державний реєстратор прав на нерухоме майно зобов’язаний перевіряти наявність у реєстрах судових рішень, на основі яких здійснюється переоформлення права власності. Для цього він повинен використовувати відомості Єдиного державного реєстру судових рішень за допомогою офіційного веб-порталу судової влади України. Обов’язково повинна перевірятись відповідність рішення за документарною інформацією та реквізитами.

За публічними даними Єдиного державного реєстру судових рішень, справа за номером 2-47/2006 розглядалась Диканським районним судом Полтавської області за позовом про розірвання шлюбу. Отже, можна стверджувати, що судове рішення, на підставі якого були внесені зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та позбавлено АТ «Дельта Банк» прав на об’єкти нерухомості, ніколи не ухвалювалось та є підробкою.

Незважаючи на це, грубо порушивши вимоги чинного законодавства щодо перевірки судових рішень, приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Щур Олег Іванович провів реєстраційні дії на підставі сфальшованого судового рішення, які призвели до втрати активів банку в особливо великих розмірах.

Слід зазначити, що нотаріус Щур О.І. у 2016-му році вже здійснював реєстраційні дії на підставі підроблених судових рішень, які призвели до втрати інших об’єктів нерухомого майна, належних банку.

Зокрема, 01 вересня 2016 року, на підставі підробленого рішення суду, ним було перереєстровано на третю особу право власності на належну банку земельну ділянку, розташовану в м. Ужгород Закарпатської області.

Цим же приватним нотаріусом 03 жовтня 2016 року було проведено державну реєстрацію припинення права власності «Дельта Банку» на земельну ділянку, розташовану в Івано-Франківській області, м. Яремче, с. Поляниця та реєстрацію цього права за іншою юридичною особою. Підставою для реєстраційної дії також стало сфальшоване судове рішення.

АТ «Дельта Банк» повідомляє про системні випадки втрати активів через протизаконні реєстраційні дії Мінінстерство юстиції України, подає відповідні звернення до правоохоронних органів та здійснює всі можливі дії по поновленню та захисту майнових прав банку.

Але чомусь нихто не поспішає лишати ліцензій або штарфувати ціїх чорних та сірих нотаріусів, жадобних до лігких грошей. Якщо б ця людина отримала штраф у 350 000 грн. кожного разу за шахрайське рішення, наступного разу вона б поміркувала, чи варто ріскувати репутацією і грошами заради вселяких банківських установ, що так охоче їх фінансує в Україні


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі