«Одеський припортовий завод» встановив п'ятирічний рекорд з експорту продукції

«Одеський припортовий завод» встановив п'ятирічний рекорд з експорту продукції
Рекордну за останні п'ять років кількість хімічної продукції відвантажив на експорт «Одеський припортовий завод» (ОПЗ). Зокрема, аміаку у травні відвантажено 273 тис. тонн, а з початку року – 1,2 млн тонн. Про це повідомила пресслужба ОПЗ, пише ThePage.

Також у червні 2020 року на зовнішній ринок відвантажено 99,3 тис. тонн карбаміду, з початку року – 402 тис. тонн.

Повідомляється, що завдяки створенню конкуренції на тендерах підприємству вдалося зекономити 5,4 млн грн.

У зв'язку з обмеженнями, які почали діяти з введенням карантину, в березні не вдалося провести новий відбір постачальника давальницької сировини. Тому ОПЗ продовжує працювати за договором на переробку з «АгроГазТрейдингом».

Шляхом переговорів вдалося збільшити тарифи на переробку давальницької сировини: у виробництві аміаку – на $2 за 1 тонну, карбаміду – на $3 за 1 тонну. Економічний ефект від введення нових тарифів за квітень – травень для підприємства склав $500 тис.

Зараз ОПЗ готується до проведення нового відбору постачальника давальницької сировини.

Додатково. У березні наглядова рада ОПЗ скасувала конкурс на давальца. У конкурсі брала участь компанія Ігоря Коломойського, Віталія Хомутинника та Павла Фукса «Укрнафтобуріння» і виграла його. Як повідомив заступник директора ОПЗ і перший заступник голови правління заводу Микола Щуріков, конкурс скасували навмисне, щоб пролобіювати своїх кандидатів.

Детективи НАБУ вручили підозру двом посадовим особам ОПЗ і ще двом підозрюваним у заподіянні збитків підприємству на суму 93,3 млн грн. До заступника директора ОПЗ застосували запобіжний захід у вигляді застави 1 млн 51 тис. грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі