Оголошені результати роботи харківського аеропорту в лютому

Оголошені результати роботи харківського аеропорту в лютому
Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» у лютому 2021 року склав 32,5 тисячі людей. За умов карантинних обмежень цей показник досяг 31% від торішнього показника за аналогічний період.

Міжнародними рейсами скористалися 28,4 тисячі пасажирів, внутрішніми — 4,1 тисячі. Кількість рейсів у лютому досягла 201, це 48% від показника минулого року, коли їх було 421.

Найпопулярнішими напрямками стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Кайсері й Мінськ.



Показники за перші місяці 2021 року
За два місяці 2021 року пасажиропотік склав 32% від торішнього показника. Авіаперельотами скористалися 68,2 тисячі людей. До порівняння, 2020 року цей показник складав 215 тисяч пасажирів.

Усього за січень і лютий відбулося 408 вильотів з аеропорту. З них 230 — міжнародних, 178 — внутрішніх. Торік кількість вильотів за цей період дорівнювала 856.



Запуск регулярних і сезонних рейсів
Авіакомпанії починають відновлювати й відкривати нові напрямки, розраховані на сезон відпусток. Наприклад, SkyUp Airlines уже відкрила продаж квитків на поновлені рейси з Харкова до Одеси (з 27 травня) і до Тивата (Чорногорія, з 5 червня). Також чекаємо відкриття нових напрямків від авіакомпанії: з 29 квітня розпочнуться регулярні перельоти до Стамбула (Туреччина), а з 31 травня — до Тирани (Албанія). Квитки вже в продажу.

До інших турецьких сезонних напрямків, як Анталія і Бодрум, також додаються перельоти до Даламана. Їх відкриють 26 квітня.

Болгарський напрямок буде представлений сезонними рейсами до Бургаса від SkyUp Airlines, а з 12 червня — до Варни.

Нагадуємо, що перед плануванням закордонної подорожі варто перевірити правила відвідування потрібної країни й правила в’їзду до України.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі