#ощадбанкдіє: достроково погашено 1 млрд. 589 млн. грн. рефінансування НБУ

#ощадбанкдіє: достроково погашено 1 млрд. 589 млн. грн. рефінансування НБУ
«Починаємо рік з гарної новини, яка вже стає сталим трендом. Втретє за п’ять останніх місяців Ощадбанк достроково повертає кредит рефінансування НБУ. Цього разу в сумі 1 млрд. 589 млн. грн. Ощадбанк оздоровлюється й міцнішає. І це позитивна ознака зміцнення банківської системи і відновлення довіри людей до неї», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

За словами банкіра, це перш за все означає, що Ощадбанк працює стабільно та має достатню ліквідну позицію, в результаті чого може здійснювати дострокове повернення кредиту рефінансування НБУ, що, відповідно, сприятиме зниженню боргового навантаження за кредитами НБУ та зменшенню вартості ресурсної бази банку.

За 2015 рік строкова ресурсна база Ощадбанку збільшилась на 8,0 млрд. грн. (без урахування впливу курсових різниць), з яких 5,5 млрд. грн. – строкові кошти фізичних осіб.

Нагадаємо, у 2015 році Ощадбанк уперше з 2008 року достроково розпочав повернення кредитів рефінансування НБУ. Минулого року Ощадбанком погашено заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 5,5 млрд. грн., з яких 3,5 млрд. – достроково.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі