OTP Group продовжує нарощувати прибуток за підсумками третього кварталу 2017 року

OTP Group продовжує нарощувати прибуток за підсумками третього кварталу 2017 року
За результатами роботи в третьому кварталі 2017 року OTP Group додала 2% до результату за попередній квартал, зафіксувавши скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 79,5 млрд форинтів. В результаті, прибуток за підсумками дев'яти місяців 2017 року зріс до 224,6 млрд форинтів, на 30% поліпшивши результат роком раніше.

У третьому кварталі 2017 року материнський банк OTP Bank Plc. зафіксував скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 46,7 млрд форинтів, представивши собою найзначніший за величиною внесок у консолідований чистий прибуток OTP Group. Сукупний внесок інших дочірніх структур в прибуток OTP Group зберіг колишні пропорції в квартальному численні і склав 35%. За результатами третього кварталу 2017 року свої результати в квартальному обчисленні поліпшили дочірні банки в Україні, Румунії, Чорногорії і Сербії. Деяке зниження прибутку в квартальному обчисленні було зафіксовано дочірніми банками в Болгарії, Хорватії та Росії. Російський онлайн-банк Touch Bank і словацький дочірній банк отримали від’ємний фінансовий результат.

У третьому кварталі 2017 року всі основні сегменти кредитного портфеля OTP Group, скоригованого з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрували зростання. Так, роздрібний кредитний портфель збільшився на 2%, а зростання обсягу кредитів та заборгованості юридичних осіб склало 3% в квартальному численні. Зокрема, видатний результат продемонструвала хорватська дочірня структура - завдяки приєднанню Splitksa banka приріст кредитного портфеля склав +156% в річному численні. У той час, як український ОТП Банк продемонстрував 15%-ий органічний приріст портфеля в річному численні.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, в третьому кварталі 2017 року продемонстрував 5% приріст в квартальному численні. Найбільший приплив депозитів зафіксували російський, болгарський і хорватський дочірні банки, а також материнський банк OTP Bank Plc. - 11%, 6%, 6% і 5% відповідно.

У другому кварталі 2017 року позиції ліквідності і капіталізації Групи залишалися незмінно стійкими. Резерви ліквідних активів Групи досягли еквівалента 7,9 млрд євро. До кінця вересня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 13,7%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 3-го кварталу 2017 року склав 28,1%.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі