Ожиріння скорочує життя домашніх тварин на 4%-15%

Ожиріння скорочує життя домашніх тварин на 4%-15%
Ожиріння скорочує середню тривалість життя собак на 4%-15% у залежності від породи тварини. Про це, за результатами дослідження, заявив доктор Алекс Герман, професор ветеринарної медицини маленьких тварин Royal Canin Ліверпульського університету на конференції «Майбутнє взаємодії людей і домашніх тварин», присвяченій 50-річчю компанії Royal Canin.

За даними професора, науковці вивчали 50 000 собак через клінічні записи по всій Північній Америці. Вони визначили коефіцієнт тривалості життя собак, які мали надлишкову вагу, у порівнянні з тими, у яких вага була оптимальною.
«Ми спостерігали за 12-ма найпопулярнішими породами. Собака окремої породи з надмірною вагою в середньому мала коротшу тривалість життя, ніж та, що мала оптимальну вагу. Показники змінювалися в залежності від породи. Наприклад, серед німецьких вівчарок тривалість скоротилася приблизно на 4%, а серед Йоркширських тер'єрів - більш ніж на 15%», – повідомив Алекс Герман.

За словами науковця, ожиріння у тварин, так само як і в людини, є хронічною хворобою. Вчений підкреслив, що хронічне захворювання на жаль, не можна вилікувати. Можна його контролювати, можна зменшити його вплив за допомогою правильного харчування, але дуже важко вилікувати тварину повністю.

Так спеціалісти з Ліверпулю провели дослідження щодо еволюції втрати зайвої ваги у групі собак. У короткий термін за перші три місяці вагу втрачали в темпі приблизно 1% на тиждень. Проте, з часом втрата ваги сповільнилася.
«Ця тенденція прослідковувалась під час дотримання програми схуднення тварини її власником. Упродовж перших трьох місяців, дотримання програми дає хороший результат у 80%-100% собак. Але зі зменшенням відчутності результату, зменшується кількість відвідування програми. Лише 1% із усіх учасників доходить до кінця. Тобто ожиріння дуже складно тримати під контролем у довгостроковій перспективі, подібно як і в людей», – каже професор.

Нагадаємо, «Майбутнє взаємодії людей і домашніх тварин» – конференція присвячена 50-річчю компанії Royal Canin. Захід зібрав професіоналів, ветеринарних лікарів, журналістів, футурологів, біхевіористів, заводчиків та власників тварин, щоб обговорити виклики та перспективи, з якими стикатимуться тварини та їхні власники наступні 50 років.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі