Пам'яті загиблих рейсу МАУ PS752 в небі над Тегераном

Пам'яті загиблих рейсу МАУ PS752 в небі над Тегераном
Розпочато конкурсний відбір на встановлення меморіального знаку пам’яті загиблим в небі над Тегераном пасажирам та екіпажу рейсу МАУ PS752.

Авіакомпанія МАУ та Благодійний Фонд "Безпечне Небо" за підтримки Національної спілки архітекторів України оголошує конкурс з визначення найкращого ескізного проекту меморіальної композиції на території парку «Вербовий гай» в Дніпровському районі м. Києва.

Розлогий горизонт парку, шир Дніпра та безкрає небо, яке лежить прямо на воді - це найкраща локація для вшанування пам′яті небесних янголів, які навіки відійшли у небо 08 січня 2020 року.
До участі у конкурсі запрошуються українські та іноземні скульптори, архітектори та ландшафтні архітектори, а також команди фахівців.

Обов’язок України, так само як і інших держав, чиї пасажири були безневинно вбиті воєнними ракетами в іранському небі, - відтворити історію у мистецтві і не дозволити у плині часу загубити відповіді. Чому загинули ці люди? Чому був збитий саме український літак? Коли будуть покарані винуваті?

Ландшафтна меморіальна композиція покликана зберегти цю пам’ять.

До складу журі увійдуть: Олександр Свистунов (архітектор, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА); Олександр Чижевський (Голова Архітектурної Палати України); Олександр Московчук (Голова Київської організації Національної спілки архітекторів України); Сергій Добровінський (архітектор, переможець конкурсів «Премія НСАУ»); Кайл Галлахер (Ірландія, ландшафтний архітектор, керівник SKG Landscape); Маріуш Счісло (Польща, віце-президент Спілки Архітекторів Польщі, керівник FSP “Arcus”); Євгеній Дихне (Президент Авіакомпанії МАУ); Анна Міщенко (керівник Фонду «Безпечне Небо»).
За згодою до участі у журі запрошені також - Ростислав Кисіль (член Наглядової Ради Фонду «Безпечне Небо»); Орест Сохар (член Наглядової Ради Фонду «Безпечне Небо»); Катерина Одарченко (співзасновник Фонду «Безпечне Небо»); Геннадій Чижиков (член Наглядової Ради Фонду «Безпечне Небо»); представник Посольства Канади; представник Посольства Ірану; представник Посольства Швеції.

Юридичну коректність процедури, прозорість конкурсного відбору забезпечує член Наглядової Ради Фонду «Безпечне Небо» Олег Маліневський, адвокат, партнер юридичного об’єднання EQUITY, Віце-президент та Голова Судової практики Асоціації адвокатів України.

Прозорість видатків, пов’язаних із конкурсом, забезпечує член Наглядової Ради Фонду «Безпечне Небо» Гагік Нерсесян, партнер з аудиту та розвитку бізнесу, засновник групи компаній Baker Tilly Україна.

Фонд «Безпечне Небо» запрошує усіх небайдужих представників громадянського суспільства та бізнесу підтримати проект фінансово.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі