«Параллель» та «Гармонія сердець» - партнерство заради добра та миру

«Параллель» та «Гармонія сердець» - партнерство заради добра та миру
Компанія «Параллель» виступила одним з партнерів обласного благодійного фестивалю «Гармонія сердець», який пройшов у Запоріжжі вже в п'ятий раз. Свої таланти перед глядачами продемонстрували вихованці дитячих будинків, інтернатів, притулків та реабілітаційних центрів Запоріжжя та Запорізької області.

Майданчиком для прояву творчих здібностей особливих дітей традиційно став запорізький концертний зал ім.Глінки, який вже не перший рік гостинно відкриває свої двері для юних талантів. А ініціатором та організатором фестивалю є волонтерська група «Angels» за підтримки Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації.

Розкрити таланти дітей з особливими потребами допомагали відомі в Запоріжжі артисти, музиканти та танцюристи. Завдання перед ними буле складне, адже потрібно було підготувати серйозні номери з дітьми, які не мають досвід виступів на великій сцені, але мають свої особливості: проблеми зі слухом, зором та опорно-руховим апаратом. Куратори відповідально віднеслися до поставленого завдання: регулярно відвідували інтернати, проводили репетиції та готували номери для концерту. Результат був приголомшливим! Діти, які до початку проекту не вміли співати або танцювати, показали унікальні, захоплюючі та зворушливі концертні номери.

Наприклад, Марк Абрамов із Запорізької загальноосвітньої школи-інтернат «Козацький ліцей», заспівав реп англійською мовою разом зі своїми кураторами з музичної студії "Art-Style". До початку проекту юний співак не знав жодного іноземного слова і ніколи не співав пісень з мікрофоном на сцені, але за три місяці хлопчик став фронтменом гурту і навіть знявся в кліпі. «З нуля» підготував дітвору з Матвіївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей сиріт Дмитро Кругляк (студія "Tap Dance Art"). Хлопці «відстукали» дуже ритмічну чечітку, чим викликали гучні овації. Зворушливий номер приготували музиканти Микола Білик та Софія Ешфорт з вихованцями Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат «Джерело». Вони виконали душевну пісню про маму, тільки діти «співали» з допомогою мови глухонімих. Свої музичні таланти показали й маленькі співаки і з Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Орієнтир», де навчаються діти з вадами зору. Всю красу пластики тіла передали в своїх етюдах Саша Созінов (інтернат «Джерело») та Тетяна Семенюк («Козацький ліцей») разом зі своїми наставниками – учасниками проекту «Танцюють всі» Микитою Кравченко і Владою Заславською.

Спеціальні гості фестивалю - українська співачка Юлія Войс та ведуча телеканалу «Інтер» Анастасія Даугуле – також проявили свої педагогічні якості. Телеведуча допомагала маленькому Іллюші з православного притулку «Надія» висловити його ораторські таланти, адже малюк став її співведучим та протягом двох годин стійко вів концерт. А знаменита співачка запросили вихованців школи-інтернат «Джерело» допомогти їй виконати одну з пісень з використанням азбуки глухонімих.

«Ми намагаємося завжди допомагати талановитим та таким особливим дітям. Чудово, що в Запоріжжі є волонтери, які організовують благодійні фестивалі та конкурси, щоб дати шанс дітям зі складними долями показати себе й розкрити свій творчий потенціал. Дякуємо за нагоду приймати участь у таких добрих і мирних заходах», - підкреслив директор компанії «Параллель» Христо Іванчев.

Відзначимо, що в минулому році «Параллель» також надала підтримку дитячому конкурсу «Гармонія краси», що проходив у Запоріжжі за ініціативи волонтерської групи «Angels».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі