Перший позичальник OTП Банку в Ужгороді вже отримав часткове відшкодування відсоткової ставки

Перший позичальник OTП Банку в Ужгороді вже отримав часткове відшкодування відсоткової ставки
Відповідно до підписаного меморандуму про співробітництво між Департаментом економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА та Регіональним відділенням ОТП Банку в м. Ужгород по програмі відшкодування відсотків за кредитами для малого та середнього бізнесу, часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткової ставки за кредитом, залученим в ОТП Банку, отримав перший позичальник - ПСП «Ластівка».

Нагадаємо, у березні 2018 року ПСП «Ластівка» першою в області скористалося таким новим інструментом фінансування як аграрні розписки. Під заставу майбутнього урожаю кукурудзи та сої з 1 133 гектарів землі, підприємство залучило кредит в розмірі 12 млн грн для придбання добрив, засобів захисту рослин та на інші витрати до підготовки весняно-польових робіт.

«Наразі ОТП Банк є першим та єдиним банком у Закарпатті, що реалізує програму кредитування за допомогою аграрних розписок. Серед клієнтів банку є багато аграрних компаній та фермерів, яким також знайомі звичні питання нестачі майна для передачі в заставу для отримання необхідної суми фінансування і т.і. Ми сподіваємося, що позитивний досвід «Ластівки» стане добрим прикладом для інших фермерів, які з обережністю підходять до нових інструментів фінансування, і допоможе їм не лише отримати бажані інвестиції для розвитку бізнесу, але й відшкодування частини відсотків за кредитом», - зазначив Сергій Федина, керуючий Регіональним відділенням ОТП Банку в Ужгороді.

Фінансування сільськогосподарського бізнесу із залученням інструментарію аграрних розписок здійснюється ОТП Банком в рамках кредитної програми «ОТП Агро-фабрика», розробленої спільно з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, член Світового банку). ОТП Агро-фабрика є унікальним явищем на українському банківському ринку, і являє собою спрощений, пришвидшений та стандартизований підхід до фінансування фермерів. Це швидкі кошти на посівну кампанію та на збір врожаю.

Детальніше про програму, а також широку лінійку продуктів, адаптовану під потреби представників аграрної галузі – Тарифного пакета «ОТП Агро» та спеціальних продуктів фінансування агробізнесу можна дізнатися на сайті банку.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі