Петиція за заборону виробництва хутра в Україні зібрала рекордні голоси на сайті ВР

Петиція за заборону виробництва хутра в Україні зібрала рекордні голоси на сайті ВР
Петиція, подана активістами ініціативи Хутроoff, за заборону виробництва хутра в Україні завчасно набрала необхідну кількість голосів, а до кінця законодавчо встановленого строку поставила історичний рекорд підтримки петицій українцями, набравши 27 547 голосів.

Тепер відповідно до закону протягом 10 робочих днів петиція буде розглянута профільними комітетами Верховної Ради України. Врахувуючи беспрецедентний рівень підтримки петиції, активісти сподіваються на позитивне рішення відповідних комітетів та прийняття до розгляду законопроекту щодо заборони хутрового бізнесу в Україні.

Зазначимо, що у країнах Європи триває процес впровадження законодавчої заборони виробництва хутра. Зокрема, виробництво хутра заборонили Великобританія, Австрія, Норвегія, Чехія, Сербія, Нідерланди, Хорватія, Словенія, Македонія, Люксембург, Бельгія. Інші європейські країни приймають закони щодо значних обмежень цього виду бізнесу, щоб зробити його нерентабельним та поступово призвести до закриття. Дебати щодо впровадження заборони на функціонування звіроферм відбуваються у сусідній Польші. Всі ці процеси загрожують Україні перенесенням шкідливого та жорстокого бізнесу на нашу територію вже в найближчому майбутньому.

Чому хутрове виробництво забороняють у цивілізованих країнах? Тому що хутрове виробництво це:

- ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯ: Світовий Банк відносить цю промисловість до п’ятірки найгірших із точки зору забруднення довкілля токсичними важкими металами.
- РИЗИК ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДЕЙ: гній, послід, сеча від діяльності звіроферм потрапляють у ґрунт, водойми та підземні води. Часто вони забруднені вірусами та бактеріями, що можуть бути стійкими до антибіотиків та смертельно небезпечними для людей. Найпоширенішими хімікатами, що використовуються в хутровій індустрії є формальдегід (який пов’язують із лейкемією) і хром (пов’язують із різними формами раку)
- НЕГУМАННІ УМОВИ УТРИМАННЯ ТВАРИН: тісні клітки, неприродне середовище, годівля особинами свого виду, скорочена тривалість життя
- ЖОРСТОКИЙ ЗАБІЙ: електричний струм у пащу та анальний отвір, труїння газом, вприскування отрути, смерті в муках.
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі