Понад 250 тисяч львів'ян вже готові користуватися електронними квитками на транспорт - міський голова Львова Андрій Садовий

Понад 250 тисяч львів'ян вже готові користуватися електронними квитками на транспорт - міський голова Львова Андрій Садовий
У Львові офіційно презентували надзручну систему оплати проїзду смартфоном у трамвайному маршруті №8 (пл. Соборна - кінотеатр ім.Довженка) Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Приват24 від ПриватБанку та сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

“Зроблено у Львові - зроблено найкраще! ПриватБанк пишається тим, що саме у місті Лева, завдяки співпраці з міським головою та “Львівелектротрансом” уперше в Україні запроваджена технологія електронних квитків - зручна, зрозуміла та ідеальна з точки зору безпеки, - говорить Андрій Якимів, директор ПриватБанку на Львівщині. - Кожен пасажир може оплатити за проїзд двома кліками на смартфоні. Це займає від 20 до 40 секунд, залежно від якості зв’язку”.

«Приват24 інстальовано сьогодні у 250 тисяч мешканців, і ми плануємо цю систему впроваджувати на весь громадський транспорт» ― зазначив на брифінгу з нагоди новації міський голова Львова Андрій Садовий.

«Верховна Рада в другому читанні підтримала законопроект № 4121, який дає можливість також запускати електронний квиток, який давно вже готовий у Львові», ― сказала радник міського голови Львова Яніка Мерило.

«Оплата смартфоном дасть можливість пасажирам розраховуватись мобільно і швидко. Не буде зловживань з повторним використанням закомпостованих квитків, - сказав керівник «Львівелектротрансу» Михайло Сидорович. – Вже зараз розглядаємо, щоб розширити функціонал проекту, щоб можна було купувати місячний квиток з допомогою смартфонів, не йдучи до каси».

Найоголовніше, що можливість відмовитись від зайвого блукання трамваєм до водія за квитком або передачі грошей через інших пасажирів схвально оцінили і пасажири трамваю №8. “Плюсую тисячу своїх мегалайків і ПриватБанку і місту за те, що зробили такий проект - говорить мешканець Львова Андрій Коваль. - Час і нерви - ось що я зберігаю, оплачуючи проїзд у трамваї через Privat24. Та й екологічна складова для мене дуже важлива. Нам усім треба берегти природу і ліси. Менше паперових квитків - це дуже сучасно!”

Після апробації електронної оплатою проїзду у трамваї №8 нову систему розрахунку запровадять у тролейбусах №9 і 13. При цьому для зручності пасажирів діятиме і паперовий квиток. Ця система збережеться і після впровадження електронного квитка, щоб пасажир міг обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі