Попередні підсумки 2016 року: історичний рекорд ДП МА "Бориспіль"

Попередні підсумки 2016 року: історичний рекорд ДП МА
Аеропорт "Бориспіль" оприлюднив попередню інформацію про динаміку показників діяльності у 2013-2016 роках. Стагнуюче та збиткове у 2013-2014 роках Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" протягом 2015-2016 року перетворилося на зростаюче та високоприбуткове підприємство.

В 2016 року ДП МА "Бориспіль" досягнув максимальних показників за всю історію існування. Очікуваний чистий прибуток та сума відрахувань до держбюджету втричі перевищують показники попереднього рекордного 2015 року. Очікуваний обсяг пасажиропотоку у 8,62 млн пасажирів перевищує показник попереднього рекорду, коли у 2012 році аеропорт обслугував 8,47 млн пасажирів.

"Навіть при перерахунку прибутку у доларовий еквівалент - досягнення вражають. Так, у 2011 році прибуток складав 39 млн доларів. Після цього фінансові результати аеропорту щорічно погіршувалися, аж до збитку у розмірі 12 млн доларів у 2014 році. Вже наступного року "Бориспіль" став прибутковим завдяки реформам команди Євгенія Дихне. За результатами 2016 року держпідприємство очікує на прибуток вже більше 50 мільйонів доларів відповідно до міжнародних стандартів звітності. Як результат, ДП МА "Бориспіль" стало одним з найбільших платників податків у країні" - прокоментував Кирил Звонарьов, заступник генерального директора аеропорту.

Нагадаємо, що на минулому тижні професійна фінансова спільнота визнала досягнення аеропорту 2015-2016 років. Провідні фінансисти України, аудитори та банкіри обрали переможцем рейтингу кращих фінансистів року топ менеджера аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі