Послуги портів Миколаєва та Херсона назвали найдорожчими в світі

Послуги портів Миколаєва та Херсона назвали найдорожчими в світі
Послуги портів Миколаєва і Херсона визнали найдорожчими в порівнянні з послугами інших водних портів світу. Про це свідчать дані ринку, пише FBC.ua.

На цей час в Україні водний транспорт справедливо вважається одним з найменш перспективних напрямків через завищені ціни в порівнянні з послугами залізничного та автомобільного виду транспорту.

Більш того, у двох українських портах – Миколаївському та Херсонському, ціни вважаються надвисокими в порівнянні з аналогічною ринковою політикою інших держав.

Вони виявилися не тільки самими дорогими в Україні, а й офіційно вважаються найдорожчими портами світу.

На цей час українські експерти не бачать реальних перспектив для розвитку цієї сфери в Україні, оскільки на поточний момент податкове навантаження на водний транспорт є занадто високим.

Нагадаємо, що за статистикою, вантажні перевезення по головній річці країни – Дніпру – впали на період січень-липень 2020 року на 8,6%.

Таке порівняння зробили аналітики Адміністрації морських портів України, вивчивши цифри за аналогічний період 2019 року. У 2020 вже перевезли 5 млн тонн вантажів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі