ПрАТ СК «Інгруп присвоєно рейтинги

ПрАТ СК «Інгруп присвоєно рейтинги
20.01.2017 Агентство прийняло рішення присвоїти Приватному акціонерному товариству «Страхова компанія «Інгруп» рейтинг фінансової стійкості страховика / кредитний рейтинг на рівні uaA-/ Страховик з рейтингом uaA- характеризується високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками. Рівень стійкості чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Приймаючі рішення про присвоєння рейтингової оцінки, Агентство керувалось наступними висновками:

1. Приватне акціонерне товариство «Страхова Компанія «Інгруп» має значний досвід роботи на українському ринку, змогла наростити об’єм валового бізнесу у короткий термін: за 9 місяців 2016 року Страховик зібрав 34,898 млн. грн. брутто-премій проти 22,3 тис. грн за 9 місяців 2015 року. У роботі Компанії був період дуже низького рівня ділової активності, що зараз незначно, але ще стримує рівень рейтингу Страховика.

2. В цілому, Агентство оцінює диверсифікацію страхового портфелю СК «Інгруп» на задовільному рівні, оскільки на найкрупніший вид страхування припадає 64,37% об’єму валового бізнесу. Між тим, не дивлячись на задовільний рівень галузевої диверсифікації за видами страхування, Агентство звертає увагу, що такі види страхування як страхування медичних витрат та медичне страхування в Україні не є збитковими. Ризик виникнення збиткової діяльності через спеціалізацію Компанії на медичному страхуванні досить невисокий.

3. Враховуючи невисоку залежність Страховика від перестрахового покриття, рівень якості активів СК «Інгруп» можна охарактеризувати як дуже високий: 79,83% доходних активів були представлені підпроцентними активами, 100% з яких мали рейтинг віщий за uaBBB-. Але слід враховувати, що Страховик дуже інтенсивно нарощує обсяги бізнесу і тому структура активів Компанії може змінюватись з часом.

4. Станом на 30.09.2016р. співвідношення між ліквідними активами та об’ємом виплат за 9 місяців 2016 року становило 102,70%, тобто підпроцентні активи були в 1,03 рази більше ніж об’єм виплат за 9 місяців 2016 року. На думку РА «Стандарт-Рейтинг», СК «Інгруп» володіє достатнім запасом ліквідних підпроцентних активів, які можуть бути використані для здійснення виплат у короткострокову періоді.

5. Станом на 30.09.2016р. коефіцієнт покриття власним капіталом страховика його зобов’язань становив 82,48%, що визначається як високий рівень капіталізації. На думку Агентства, станом на початок четвертого кварталу 2016 року СК «Інгруп» сформувала хороший запас власного капіталу. Таку політику Агентство характеризує як помірковано-консервативну.

6. Вивчення матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень показало, що за останні два роки (2015 та 2016 роки) були відсутні судові рішення, в яких фігурує СК «Інгруп». Для того щоб переконатись у відсутності претензій зі сторони податкових органів, Агентство вивчило вміст загальнодоступної бази даних Державної фіскальної служби України: станом на 16.01.2017 ПрАТ СК «Інгруп» не мала податкового боргу.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі