Прес-конференція організаторів Громадської акції «Намалюй життя» в Московському районі

Прес-конференція організаторів Громадської акції «Намалюй життя» в Московському районі
Проведення прес-конференції щодо проведення громадських акцій «Намалюй життя» в Московському районі міста, з масової ліквідації реклами електронних адрес з продажу наркотичних психо-активних речовин.

Дата проведення: 08 червня 13:00 годин
Місце проведення: (площа Свободи, 5, Держпром, 7 під'їзд, 7 ), КУ "Харківський обласний центр молоді"

9 червня о 16:00 відбудеться акція «Намалюй життя» в Московському районі міста. Це вже 3-тя акція в Харкові, яка об’єднала небайдужі громадські організації та благодійні фонди, що переймаються проблемою епідемії наркоманії. . Перші акції пройшли в Індустріальному та Київському районах. Завдяки спільним зусиллям було закрашено понад 800 адрес. Наразі створена онлайн карта, в якій кожен може розмістити позначки з малюнками на будівлях і активісти закрасять рекламу.

Місто Харків захопила епідемія наркоманії серед неповнолітніх та молоді, які все частіше звертаються до медичних установ через передозування наркотичних засобів. Практично в кожному дворі міста на фасадах будинків та інших спорудах зустрічається інтернет-адреси для закупівлі наркотичних речовин. Дуже часто така інтернет реклама трапляється на шляху до шкіл та навчальних закладів нашого міста. Кожен старшокласник знає про наркотики і має знайомих, які вживають психо-активні речовини. Сучасні наркотичні засоби викликають швидку залежність після першого їх вживання. Вже після декількох місяців вживання, людина стає не контрольованою та соціально - небезпечною. Непоодинокими є летальні наслідки.
Попередні акції «Намалюй життя» об’єднали волонтерів різних організацій, мешканців районів, представників комунальних служб та місцевих підприємців, заради єдиної мети – звільнити Харків від написів інтернет адрес. За результатами двох акцій замальовано на будівлях міста 613 написів нарко-адрес. Проведено соціологічне опитування 923-х чоловік, результати якого показують, що 73 % респондентів мають повну інформацію про зміст написів, 42 % з них віком від 14 до 25 років. Ініціативу проведення акції підтримало 89% респондентів, 67 % опитаних висловили думку про необхідність впровадження комплексної державної програми з протидії нарко-епідемії.

Прес-конференція організаторів громадської акції «Намалюй життя» спрямована на привернення уваги громади Харківщини, засобів масової інформації та владних структур до вищезазначеної проблеми.
До участі в прес-конференції запрошуються представники влади, представники ЗМІ, громадські організації, молодіжні об’єднання, активні мешканці міста та всі, кому не байдужа проблема смертності молоді від нарко-епідемії.

Організатори: Рух Намалюй Життя, ХОГО «МИР», ГО «Асоціація багатодітних сімей «АММА, Центр реабілітації та ресоціалізації «Твоя перемога», Наркологічний центр «Позитив», Центр реабілітації «Майбутнє без наркотиків».
Спікери:
• Антон Польовик та Дмитро Рудика – засновники руху «Намалюй життя»;
• Микола Благовестов – організатор акції на Московському районі.
• Юлія Ібрагім - президент ГО "Ассоціація багатодітних сімей "АММА"
• Басов Анатолiй Васильевич - відділ профілактики ХОГО «Майбутнє без наркотиків».

Конт.особи: Микола Благовестов, конт. тел, 093 047 35 39.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі