Приїжджати за 3 години: що змінилося для пасажирів в аеропорту «Бориспіль»

Приїжджати за 3 години: що змінилося для пасажирів в аеропорту «Бориспіль»
Аеропорт «Бориспіль» готується до відновлення міжнародного авіасполучення. Відтепер функціонуватиме лише один термінал «D», а пасажирам доведеться приїжджати за три години до вильоту через нові вимоги до проходження реєстрації на рейси.

Через карантин буде збільшено час митної та прикордонної процедур, а також процедури з авіаційної безпеки. Про це розповів директор з виробництва аеропорту «Бориспіль» Юрій Павлюк у коментарі для програми «Перша шпальта», пише ThePage.

Робота аеропорту почала відновлюватися фактично з 5 червня. Саме тоді полетіли перші пробні рейси до Одеси та Дніпра. З 15 червня очікується відновлення й міжнародного сполучення. Однак проблемою є те, що до кінця немає розуміння, які саме країни готові приймати українських туристів.

«Єдине, є величезна проблема – це те, що у нас немає до кінця розуміння країн, які готові приймати українських туристів чи українських пасажирів взагалі. Тому це сьогодні є нагальною проблемою щодо фактично виконуваних рейсів», — пояснив Павлюк.

З 14 червня в аеропорту функціонуватиме лише один термінал — «D». Закриються термінали «F» на виліт і на приліт і «В» на приліт. Причиною такого рішення стало те, що саме ці два термінали працювали впродовж карантину.

«Ми впроваджуватимемо загальні заходи безпеки щодо пасажирів і щодо персоналу. Вони ґрунтуються на рекомендаціях наших європейських керівних органів: це ICAO, це ІАТА, це Європейська комісія з безпеки польотів», — розповів Павлюк.

Пасажири мають бути відповідальними й не входити в аеровокзальний комплекс з температурою. Якщо температура буде вище за 38 градусів, пасажирів не допускатимуть до реєстрації.

Обов'язковим буде знаходження пасажирів у терміналі в захисних масках, також буде обмежено доступ осіб, що їх супроводжують, на територію самого аеровокзального комплексу. Виняток — люди з обмеженими можливостями, а також діти, яким потрібен супровід.

Крім того, з'являться й нові правила:

- температурний скринінг для всіх пасажирів;
- подавати документи потрібно буде в розгорнутому вигляді;
- самостійне сканування посадкових талонів пасажирами.

Контекст. Кабмін 20 травня ухвалив рішення про введення так званого адаптивного карантину в Україні, що означає послаблення або посилення карантинних заходів у кожному регіоні окремо, залежно від ситуації з COVID-19.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі